Afbeelding
René de Leeuw

Cobra Museum blijft open, maar treft wel maatregelen wegens coronavirus

13 maart 2020 om 13:00 Kunst

AMSTELVEEN Het Cobra Museum in Amstelveen blijft open ondanks de door het kabinet afgekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het museum treft wel maatregelen. Zo wordt er streng op toegezien dat er niet meer dan 100 mensen per tentoonstelling aanwezig zijn. De gastdames en -heren nauwlettend de bezoekcijfers in de gaten houden en wanneer nodig deze reguleren. Ook is er extra aandacht voor hygiëne.
.

Het museum meldt dat het de gezondheid van bezoekers serieus neemt en daarom de actuele berichten van het RIVM en de regering scherp in de gaten. Toch wil het museum belangstellenden graag de gelegenheid bieden om de tentoonstellingen 'Intens Mexico' en 'Polke vs. Blaudzun' te bezoeken in de laatste weken dat deze exposities lopen.

In verband met het coronavirus is er nu extra aandacht voor hygiëne. Kassa-, winkel- en bar-medewerkers zijn hier extra alert op. Zo worden bezoekers bijvoorbeeld gevraagd om zelf hun museumkaart te scannen en niet met cash te betalen. De schoonmakers maken sinds het begin van de coronacrisis extra werk van het schoonmaken en schoonhouden van alle oppervlakten.

Het museum wijst verder op de door het RIVM aanbevolen maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: Was handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van de ellenboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi die meteen na gebruik weg en schud geen handen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie