Afbeelding
Pixabay

´Summerschool' met Jonas Ohlsson in Cobra Museum

3 augustus 2019 om 15:00 Kunst

AMSTELVEEN Voor het derde opeenvolgende jaar komt kunstenaar Jonas Ohlsson van 19 tot en met 23 augustus naar het Cobra Museum om daar de Cobra Summeerschool te verzorgen. Onder leiding van de kunstenaar/duizendpoot/dj/kunstdocent gaan de studenten van ´Class of '19´ aan het werk met hun eigen energie, intuïtie en creativiteit.

"Niet alleen kunstenaars hebben fantasie en verbeeldingskracht. Dat hebben we allemaal. Fantasie is als een spier die je kunt trainen. Als je die spier niet traint, wordt hij slap en nutteloos. Tijdens deze Summerschool, Class of '19 gaan we 5 dagen lang werken aan onze verbeeldingspier, zodat we allemaal als de Arnold Schwarzeneggers van de Fantasie worden," aldus Jonas Ohlsson.

In de zomers van 2017 en 2018 vonden de eerste twee succesvolle edities van de Cobra Summerschool plaats in samenwerking met de Zweedse kunstenaar Jonas Ohlsson. Een week lang was het museumatelier omgetoverd tot een dynamische tekenruimte. Er werd gediscussieerd, gedanst, muziek gemaakt en heel veel getekend. Er ontstond een gezamenlijk tekenbehang en iedere student ging met een pak eigen tekeningen naar huis. 

Het programma bestaat uit inhoudelijke colleges kunst en filosofie en heel veel tekenen. Samen met Ohlsson maken de deelnemers een reis door hun eigen creativiteit. Ze ontdekken de intuïtieve kracht van het beeld en gaan op zoek naar hun eigen creatieve instinct. De Summerschool wordt afgesloten met een feestelijke expositie van de werken die door Class of '19 zijn gemaakt. Op 23 augustus is iedereen welkom vanaf 16:00 uur. Studenten kunnen zich aanmelden via de website van het Cobra Museum. De totale kosten bedragen 250 euro per deelnemer (inclusief materialen en koffie/thee, een tentoonstelling en feestelijke opening).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie