Burgemeester Tjapko Poppens en de Japanse ambassadeur, Hiroshi Minami, legden na de onthulling een krans bij het borstbeeld in het bijzijn van een achterkleinzoon van Johannes de Rijke.
Burgemeester Tjapko Poppens en de Japanse ambassadeur, Hiroshi Minami, legden na de onthulling een krans bij het borstbeeld in het bijzijn van een achterkleinzoon van Johannes de Rijke. Gemeente Amstelveen

Borstbeeld Johannis de Rijke op nieuwe plek op begraafplaats Zorgvlied onthuld

7 december 2023 om 10:45 Historie

AMSTELVEEN Een borstbeeld van Johannis de Rijke (1842-1913) dat sinds 2022 op Zorgvlied staat, is woensdag onthuld op een nieuwe plek op de gemeentelijke begraafplaats van Amstelveen. Het borstbeeld is ook van een plaquette met uitleg voorzien. De Rijke was een Nederlandse waterbouwkundige die in Japan zeer bekend is vanwege zijn waterbouwkundige werken. Hij ligt begraven op Zorgvlied.

Tot zijn waterbouwkundige werken in Japan behoren onder meer om het aanpassen van verschillende rivieren om overstromingen te voorkomen en het verbeteren van de toegankelijkheid van een aantal grote havens. 

Burgemeester Tjapko Poppens en de Japanse ambassadeur Hiroshi Minami legden na de onthulling een krans bij het borstbeeld. Dat deden zij in het bijzijn van een achterkleinzoon van Johannes de Rijke. Zijn graf wordt nog jaarlijks bezocht door een Japanse delegatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie