Begraafplaats Zorgvlied.
Begraafplaats Zorgvlied. Joop Touw / BDU

Gratis rondleiding over begraafplaats Zorgvlied

15 oktober 2023 om 08:00 Historie

AMSTELVEEN Marcel Bergen, auteur van ‘Wandelen over Zorgvlied’, geeft op zondag 22 oktober en op zondag 29 oktober rondleidingen over begraafplaats Zorgvlied. De rondleidingen beginnen om 13.00 uur en duren twee uur. Er kunnen per rondleiding maximaal 15 deelnemers meelopen. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

Zorgvlied is de gemeentelijke begraafplaats van Amstelveen en ligt aan Amsteldijk 273 in Amsterdam. De begraafplaats werd in 1870 in gebruik genomen door de gemeente Nieuwer-Amstel (nu Amstelveen) en is nog altijd eigendom van Amstelveen. Door de gemeentelijke herindeling van 1896 ligt Zorgvlied echter nu binnen de grenzen van gemeente Amsterdam.

RIJKSMONUMENTEN

Tijdens de twee uur durende rondleiding vertel Marcel Bergen over de rijke historie van Zorgvlied. De rondleiding gaat langs een groot aantal rijksmonumenten waarop meestal funeraire symbolen zijn aangebracht die populair waren in de negentiende eeuw. Daarnaast is er aandacht voor graven van bekende overledenen en de parkaanleg van Zorgvlied met slingerende paden en overhellende bomen.

Aanmelden kan via het e-mailadres: rondleidingzorgvlied@ziggo.nl onder vermelding van naam en het aantal personen dat wenst deel te nemen aan de rondleiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie