De Dorpsstraat in Amstelveen; het gebouw rechts is Café "Het Dorstige Hert".
De Dorpsstraat in Amstelveen; het gebouw rechts is Café "Het Dorstige Hert". Collectie van prentbriefkaarten van Lou Braakman te Haarlem | Noord-Hollands Archief
Amstelveen van vroeger

De Dorpsstraat van Amstelveen met café ‘Het Dorstige Hert’

25 februari 2023 om 10:30 Historie

AMSTELVEEN Op deze plek brengen we wekelijks een historische foto van Amstelveen en omgeving. Deze week een hele oude foto van de Dorpsstraat van Amstelveen, met daarop rechts café ‘Het Dorstige Hert’.

De datum waarop deze foto gemaakt is, is niet bekend. Maar gezien de kwaliteit moet het een vooroorlogse foto zijn, geschat rond 1930-1940.

Door de jaren heen is het pand van café ‘Het Dorstige Hert’ meerdere malen van eigenaar en functie gewisseld, al ziet de voorgevel er nog nagenoeg hetzelfde uit. Begin vorige eeuw zou het als herberg gebruikt zijn, pas later kreeg het zijn functie als horecagelegenheid. Zo heeft er nog een tijdje een exclusief Japans restaurant in gezeten, nu is het alweer een aantal jaren bekend als Brasserie ‘t Hert.

Wie herinneringen heeft aan deze plek of zelf ook een foto heeft van de ‘vroegere Dorpsstraat’ kan deze delen met de redactie. Reageer onder het bericht op onze Facebookpagina of mail naar amstelveensnieuwsblad@bdu.nl. Wie weet zie je je eigen foto terug op deze plek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie