Vormgever Eva DeCarlo en wethouder Herbert Raat (Monumenten en Erfgoed) onthullen het bod op het Stadsplein.
Vormgever Eva DeCarlo en wethouder Herbert Raat (Monumenten en Erfgoed) onthullen het bod op het Stadsplein. Gemeente Amstelveen

Bord op Stadsplein onthuld met verwijzing naar historische routes Amstelveen

11 maart 2022 om 13:00 Historie

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Monumenten en Erfgoed) en vormgever Eva DeCarlo hebben donderdag op het Stadsplein de markering onthuld die de weg wijst naar drie historische routes die zijn uitgezet in Amstelveen. Het gaat onder meer om de wandelroutes door het Oude Dorp en Keizer Karelpark en door Randwijck, Elsrijk en Patrimonium die opeenvolgend in 2020 en 2021 in gebruik zijn genomen. De derde route die loopt door Bovenkerk en Westwijk is vanaf volgende week gereed. Op dit moment plaatst de gemeente daar de acht bijbehorende panelen.

Elke route heeft een eigen thema en kleur. Dit is terug te zien op de markering die is geplaatst op het Stadsplein. De markering moet het publiek dat op het plein komt, enthousiasmeren om de historie van Amstelveen te ontdekken. 

LEERZAME ONTDEKKINGSTOCHT “Via de acht informatiepanelen die elke route telt, komt de historie op deze plekken tot leven,” zegt wethouder Herbert Raat (Monumenten en Erfgoed). “Op deze manier leren inwoners hun eigen buurt op een andere manier kennen of kunnen zij op een leerzame ontdekkingstocht door andere buurten in Amstelveen. Dit draagt bij aan de verbondenheid die je voelt met je eigen leefomgeving. De routes zijn samen met erfgoedpartijen, wijkplatforms en inwoners gemaakt die hun verhalen en anekdotes hebben gedeeld.”

HISTORISCHE PATRONEN De derde historische route die volgende week in gebruik wordt genomen, verbindt Bovenkerk en Westwijk met elkaar en vertelt over hoe een moderne woonstructuur is opgezet met behoud van historische patronen. Het geschetste contrast tussen het voormalige, overwegend agrarische gebruik van het polderlandschap en de grootschalige woonwijken die hier later zijn gebouwd, heeft geleid tot de titel van deze derde route: ‘Oude normen, Nieuwe waarden’. De route start bij het voormalige station Bovenkerk en voert vervolgens langs de Noorddammerlaan en de Legmeerdijk. Via de Legmeerdijk komt de route aan in Westwijk en loopt via het winkelcentrum en de J.C. van Hattumweg naar de Bovenkerkerweg.

De eerste twee routes door het Oude Dorp en Keizer Karelpark en door Randwijck, Elsrijk en Patrimonium zijn ook online te bekijken via visitamstelveen.nl. De derde route door Bovenkerk en Westwijk wordt hieraan toegevoegd, zodra alle acht informatiepanelen geplaatst zijn. Dat zal uiterlijk vrijdag 18 maart zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie