Het boek van Jacobine van den Hoek.
Het boek van Jacobine van den Hoek. Aangeleverd

Historische roman over de liefde tussen een Franse generaal en zijn Joséphine

22 december 2021 om 15:25 Historie

AMSTELVEEN De historische roman De roos van Napoleon van Jacobine van den Hoek verschijnt op dinsdag 8 februari bij Harper Collins Holland.

Voor haar debuut Zondebok ontving Jacobine van den Hoek al lovende recensies. En met haar doorbraakroman De roos van Napoleon is ze niet meer weg te denken uit de wereld van historische fictie.
Voor dit boek deed Jacobine intensief onderzoek naar de jonge jaren van Napoleon en Joséphine Bonaparte en hun onwaarschijnlijke liefde.
Maar ook het inkijkje in de bipolaire persoonlijkheid van Napoleon maakt het lezen van dit boek tot een unieke ervaring.

HET VERHAAL Frankrijk, 1790. De vrouw die later bekend zou worden als Joséphine Bonaparte vlucht van Martinique naar Parijs om te ontsnappen aan de slavenopstanden in de Cariben.
Intussen is een jonge generaal, Napoleon, op zijn eigen manier op zoek naar geluk en erkenning. Net als Joséphine is hij verloren geraakt in een snel veranderende wereld. Dat hun wegen elkaar kruisen, bepaalt het verloop van de geschiedenis.

In enkele dagbladen verschenen inmiddels al lovende kritieken: ‘Prachtige, met vaart geschreven roman voor liefhebbers van historische fictie van eigen bodem. Ik ben benieuwd naar het volgende boek van deze veelbelovende schrijver.’ – Nederlands Dagblad.

OVER DE AUTEUR Jacobine van den Hoek is auteur, columnist en organisator van culturele evenementen. Haar debuut Zondebok veroverde al de harten van vele lezers. Jacobine woont met haar gezin in Amstelveen. Voor het Amstelveens Nieuwsblad schrijft ze wekelijks in een column over de dingen die zij daar meemaakt.
De roos van Napoleon (ISBN 9789402709438) van Jacobine van den Hoek is verkrijgbaar als paperback (21,99 euro) maar ook als e-book en audioboek.



Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie