De 224 dakleien van KBS Triangel staan klaar om het dak op te gaan.
De 224 dakleien van KBS Triangel staan klaar om het dak op te gaan. Eigen foto

Leitjesactie St. Urbanuskerk loopt nog tot zaterdag

18 oktober 2021 om 11:25 Historie

AMSTELVEEN De acties ‘Maak de Urbanus blij en sponsor een lei’ en ‘Kunst gaat het dak op’ lopen nog tot zaterdag 23 oktober 12.00 uur. Dan worden beide acties afgesloten. Sinds het begin van de actie op 1 april zijn tot nu toe ongeveer 1.500 dakleien met tekst beschreven en circa 180 dakleien voorzien van het een kunstwerk. 

TRIANGEL EN SCOUTING Acht klassen van de 7e en 8e groep van KBS Triangel zijn aangehaakt bij de actie. De kinderen hebben op school de leitjes beschreven en beschilderd. In totaal zijn er 224 leitjes opgehaald door deken en pastoor Eugène Jongerden. De betrokkenheid van de kinderen voor de kerk is ontroerend. Ook de Scouting Radboudgroep Amstelveen is zaterdagmiddag langs geweest om buiten in het zonnetje een kunstwerk te maken. Robin Groenhuijzen zit in de organisatie van de Scouting en hem viel de eer te beurt om de fondsthermometer bij te kleuren naar 700.000 euro. “We zijn op een dermate hoogte aangekomen dat er een steiger voor moest worden opgebouwd om bij het te beschilderen gedeelte te komen.”

DAKDEKKERS GESTART Vanaf begin oktober zijn de dakdekkers begonnen om de beschreven dakleien op het dak aan te brengen. Dat gebeurt op het gedeelte waar in 2018 de brand is begonnen.

VERVOLG KUNST GAAT HET DAK OP Woensdag 27 oktober worden de kunstwerken door de vakjury beoordeeld en worden er dertig leitjes uitkozen om te exposeren in Museum JAN. De vakjury bestaat uit burgemeester Tjapko Poppens, directeur van Museum JAN, Marieke Uildriks, en SAKB KunstLokaal vakdocente Dolly Pieterson. De winnende deelnemers krijgen zo spoedig mogelijk bericht en de niet uitgekozen dakleien gaan allemaal het dak op. De expositie wordt gehouden van 5 tot en met 28 november in de bovenzaal van Museum JAN. Deze bovenzaal is niet toegankelijk voor minder validen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie