Afbeelding
Chris van den Helder

Circa 450 deelnemers lopen historische wandeling in Bovenkerk

14 juni 2021 om 11:45 Historie

AMSTELVEEN In Bovenkerk werd zaterdag 12 juni de Historische wandeling gehouden, bedoeld om de dorpsgenoten weer eens samen te brengen. De oudere mensen vertelden aan de jongere plaatsgenoten over het vroegere Bovenkerk en de jongeren vertelden aan de ouderen hoe in het dorp na de sloop en de nieuwbouw toch weer het dorpse gevoel terug is. 

Alle wandelaars kregen een fotoboek mee gemaakt door dorpsbewoners Frans Rosenberg en René Boerlage. Aan de hand van de foto’s van oude panden werden heel wat herinneringen opgehaald. Van de vier scholen en de vele winkels is niets meer over. Alleen de Verfwinkel van Regelink bestaat nog. 

Met een vragenlijst in de hand liepen ongeveer 450 mensen door het dorp. Terwijl ze vragen beantwoordden als ‘hoeveel uurwerken heeft de kerktoren’ (3) of ‘waar kwamen duizenden toeristen op af in Bovenkerk’ (Rattermanklompenmakerij) werden de wandelaars onderweg nog onthaald met onder andere koffie en appeltaart, een ijsje, aardbeien met St. Urbanus Chocolade, en Wendy’s Fudgy. En ook deze keer was het mogelijk om een daklei te kopen en er zelf een tekst op te zetten. Met teksten op de leien als ‘Mijn Cor mag het dak op’ of ‘Ter herinnering aan……’ is de sluiting van het dak weer iets dichterbij. Kortom de Bovenkerkerkers hadden een prachtige dag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie