Sytze van der Zee en Margalith Kleijwegt.
Sytze van der Zee en Margalith Kleijwegt. Bibliotheek Amstelland

Bieb houdt online boeklezingen over oorlogsverleden onder motto ‘Na 75 jaar vrijheid’

25 april 2021 om 08:00 Historie

AMSTELVEEN In het kader van 4 en 5 mei organiseert de Bibliotheek Amstelland in mei twee online boeklezingen over het oorlogsverleden. Op 6 mei zal Sytze van er Zee vertellen over zijn boek ‘Wij overleefden’ en op 20 mei neemt Margalith Kleijwegt luisteraars mee in een intiem familieverhaal over hoe iedere generatie anders met de oorlogsgeschiedenis omgaat.

Voor zijn boek ‘Wij overleefden’ interviewde Sytze van der Zee een aantal overlevenden van de oorlog, mensen die de verschrikkingen van de naziterreur aan den lijve hebben ondervonden. Tijdens de lezing vertelt de auteur over zijn boek en spreekt hij met Myriam Mater, een van de overlevenden die hij voor zijn boek heeft geïnterviewd.

VERDRIET EN BOTERKOEK De lezing van Margalith Kleijwegt gaat over haar nieuwste boek ‘Verdriet en boterkoek’. Daarin gaat ze in op haar eigen familieverhaal over het Joods zijn. Haar moeder, documentairemaakster Netty Rosenfeld, had onderdoken gezeten en beschouwde het Joods zijn vooral als een last. Voor Margalith zelf was die gespleten houding ingewikkeld, maar de jongste generatie van haar familie is juist trots op het joods zijn.

Beide lezingen vinden online plaats via een livestream en worden georganiseerd in samenwerking met boekhandel Libris Venstra. De lezing van Sytze van der Zee vindt plaats op donderdag 6 mei van 19.30 tot 20.30 uur en de lezing van Margalith Kleijwegt op donderdag 20 mei van 19.30 tot 20.30 uur. Kijk voor meer informatie oer de lezingen en de kaartverkoop op: www.debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie