Café de Uitkijk.
Café de Uitkijk. Collectie van foto's van de Provinciale Atlas Noord-Holland/Noord-Hollands Archief

Amstelveen van vroeger: Café de Uitkijk

18 februari 2024 om 10:30 Historie

AMSTELVEEN Na een pauze, gaan we weer verder met deze rubriek. Elke zondag vind je op deze plek een historisch beeld van het Amstelveen van vroeger. Deze week een foto van Café de Uitkijk aan de Amstelveenscheweg, tegenover de Kalfjeslaan.

Op deze plek werd in 1712-1715 door J. Janz. Van der Wal een herberg met kolfbaan gebouwd, die hij direct na voltooiing verkocht aan Bastiaen van der Waert. In de begin 20ste eeuw door de toenmalige eigenaar H. Westrik bijgebouwde feestzaal werden vaak toneelvoorstellingen gegeven, onder meer uitgevoerd door de in 1926 opgerichte ‘1e Nieuwer-Amstelse Revue’ en ‘de Operette Vereeniging’. Later werd het café uitgebreid met een restaurant. De naam is ontleend aan het prachtige uitzicht dat men had op de Kalfjeslaan. (Bron Amstelveenweb.com)

Café de Uitkijk werd in 1938 gesloopt. Op deze plek ligt nu de Nieuwe Kalfjeslaan die toegang biedt tot het Amsterdamse Bos, en een parkeerterrein bij gebouw D’Amstelhoek aan de Amstelveenseweg. 

Herinneringen aan deze plek? Deel je herinneringen onder ons bericht op Facebook.

Wie nog historische foto’s van Amstelveen op zolder heeft liggen en deze graag onder de aandacht wil brengen in deze rubriek, kan mailen naar amstelveensnieuwsblad@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie