Een van de foto's die vanaf 14 februari te zien zijn in Amstelveen InZicht.
Een van de foto's die vanaf 14 februari te zien zijn in Amstelveen InZicht. Amstelveen InZicht &nb

Nieuwe fototentoonstelling in Amstelveen InZicht: ‘Auto’s van toen’

9 februari 2024 om 11:11 Historie

AMSTELVEEN Foto’s en videobeelden van voertuigen die voorheen in het centrum van Amstelveen en op de rijksweg A9 reden, zijn vanaf woensdag 14 februari te zien in het informatiecentrum Amstelveen InZicht in het Stadshart. Tijdens de tentoonstelling ins een fotocollectie van klassieke auto’s uit het gemeentearchief te zien. Ter promotie van de nieuwe expositie staan op de openingsdag (14 februari) vanaf 12.00 uur een aantal klassieke auto’s op het Stadsplein voor de bibliotheek.

Tijdens de tentoonstelling is er onder meer een rond 1963 genomen foto te zien van auto’s die langs de Meanderflats reden die toen nog in aanbouw waren in het centrum van Amstelveen. Ook wordt een foto getoond uit 1990, toen autobestuurders nog gebruik maakten van de oude oprit naar de A9 vanaf de Burgemeester Boersweg richting Schiphol en Haarlem. 

DUIK IN HET RECENTE VERLEDEN

“Bezoekers nemen echt een duik in het recente verleden bij het bezoeken van deze tentoonstelling. Het is leuk en interessant om te zien hoe Amstelveen vroeger al ontzettend in ontwikkeling was - en nog steeds in ontwikkeling blijft. In het bezoekerscentrum is daar informatie over te vinden en kunnen vragen gesteld worden  over de werkzaamheden aan de A9 en de vernieuwing van het Stadshart,” licht wethouder Adam Elzakalai (A9) toe.

VIERDE FOTOTENTOONSTELLING

De tentoonstelling ‘Auto’s van toen’ duurt tot en met 14 maart. Het is de vierde fototentoonstelling die in bezoekerscentrum InZicht gehouden wordt. Eerder waren er onder andere historische foto’s te zien van de A9 en het centrum van Amstelveen en bouwfoto’s van de werkzaamheden aan de Rijksweg. De foto’s van de historische tentoonstelling zijn nog steeds te bewonderen op: amstelveeninzicht.nl

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerstezaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het bezoekerscentrum bevindt zich boven de bibliotheek aan Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie