De gemeenteraadsverkiezingen worden op 16 maart gehouden.
De gemeenteraadsverkiezingen worden op 16 maart gehouden. Gemeente Amstelveen

Verkiezingsmarkten in Amstelveen op 8 en 11 maart

10 februari 2022 om 09:52 Gemeenteraadsverkiezingen

AMSTELVEEN Politieke partijen die op de Amstelveense kieslijst staan, kunnen op dinsdag 8 en vrijdag 11 maart meedoen aan verkiezingsmarkten in het Stadshart. Het college van B en W heeft toestemming verleend om dan campagne te voeren en te flyeren op respectievelijk de biologische markt en de weekmarkt die dan gehouden worden. De verkiezingsmarkten worden mogelijk gemaakt met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart gehouden worden.

Toestemming van het college is hiervoor nodig, omdat politieke campagne voeren volgens de Marktverordening verboden is. Daar staat dat het ‘verboden is om tijdens de duur van de markt op het marktterrein met gedrukte of geschreven stukken of afbeeldingen te venten of deze te verspreiden, dan wel godsdienstige, politieke of andere propaganda te voeren, anders dan op de daarvoor door het college aangewezen plaatsen.’

In overleg met de marktmeester geeft het college op de bewuste dagen een dagvergunning af zodat er verkiezingsmarkten gehouden kunnen worden. De kramen zullen, tegen vergoeding, opgebouwd worden door de kramenbouwer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie