Gerlach van Beinum.
Gerlach van Beinum. Cinema Amstelveen

Feelgood film over eigenwijze Amstelveense akkerbouwer Gerlach in Cinema Amstelveen

8 december 2023 om 13:04 Film

AMSTELVEEN De documentaire ‘Gerlach’ over de eigenwijze Amstelveense akkerbouwer Gerlach van Beinum gaat dinsdag 12 december in première in de cinema van Schouwburg Amstelveen. Dat gebeurt in aanwezigheid van Gerlach en de regisseurs Aliona van der Horst en Luuk Bouwman. De première is inmiddels uitverkocht. Er staan inmiddels al meer data gepland in Cinema Amstelveen.

De feelgood film over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach van Beinum werd al bekroond met de Beste Nederlandse documentaire tijdens de IDFA 2023. ‘Gerlach’ is een liefdevol en humoristisch portret van de akkerbouwer die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra.

Met veel toewijding zorgt hij voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Ondanks alles wat op zijn pad komt blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor, geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden.
Zijn keukentje en de groentewinkel-in-de-schuur zijn een ontmoetingsplek voor de mensen uit de buurt van allerlei pluimage. Vanuit zijn stukje land beziet Gerlach, filosofisch en met humor, de absurde wereld om hem heen.

Voor meer informatie: cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie