Dave Schram en Martin Koolhoven.
Dave Schram en Martin Koolhoven. Cinema Amstelveen

Amstelvener Dave Schram te gast bij Koolhovens Keuze in Cinema Amstelveen

9 september 2023 om 08:00 Film

AMSTELVEEN Filmmaker Martin Koolhoven geeft donderdagavond 14 september weer een filmmasterclass in de filmzaal in Schouwburg Amstelveen. Het thema van deze eerste aflevering uit de nieuwe reeks is ‘Nederlandse film’. De Amstelvener Dave Schrama is te gast. Hij is een van de producenten van de film ‘Daens’ die tijdens deze avond ook als keuzefilm wordt vertoond.

Martin Koolhoven is een van de bekendste Nederlandse filmmakers en deelt zijn inzichten over films al jarenlang met het publiek in onder meer zijn eigen tv-programma ‘De Kijk van Koolhoven’. In de gelijknamige serie filmmasterclasses deelt hij aan de hand van door hem uitgezochte scènes zijn inzicht in film, doorspekt met geestige anekdotes en meningen over van alles en nog wat. 

OSCARNOMINATIE

Tijdens de eerste aflevering van de nieuwe serie ontvangt hij op 14 september Dave Schram als gast. Hij debuteerde in 1988 als filmproducent met de speelfilm ‘Loos’ van Theo van Gogh. Hij richtte samen met Hans Pos en zijn partner Maria Peters in 1993 een eigen distributiebedrijf op (Shooting Star Filmdistribution BV), omdat geen enkele filmdistributeur hun film ‘Daens’ wilde draaien in de bioscoop. Een paar maanden daarna kreeg ‘Daens’ een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film. 

De film ‘Daens’ is gebaseerd op het boek Pieter Daens van Louis Paul Boon, en gaat over priester Adolf Daens en de sociale strijd tegen Charles Woeste in Aalst aan het eind van de 19e eeuw (1888).

PROGRAMMA NIEUWE REEKS

‘Koolhovens Keuze’ begint op donderdag 14 september om 19.30 uur met de keuzefilm “Daens’. Op donderdag 5 oktober is het  thema ‘Booz & dope’ met de keuzefilm ‘The Big Lebowski’ (1998). Op donderdag 9 november is het thema ‘James Bond’ met als keuzefilm ‘Die another Day’ (2002). Op 7 december wordt de reeks afgeslote met het thema Ennio Morricone. Als keuzefilm draait  dan ‘Investigation of a Citizen Above Suspicion’ (1970). 

 Voor meer informatie en reserveren: cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie