Fragment van filmposter 'In Search of Beethoven'.
Fragment van filmposter 'In Search of Beethoven'. Cinema Amstelveen

De vier grootste componisten belicht in serie in Cinema Amstelveen

21 maart 2023 om 07:08 Film

AMSTELVEEN Arts In Cinema brengt de vier grootste componisten aller tijden (Beethoven, Mozart, Chopin en Haydn) naar het witte doek in de bekroonde serie ‘The Great Composers’. De serie start op woensdag 29 maart in de cinema in Schouwburg Amstelveen met ‘In Search of Beethoven’.

In december 2020 was het precies 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. De viering van het Beethoven-jaar viel echter in het water door de coronapandemie. Nu wordt dit alsnog gevierd met de heruitgave van de veel geprezen The Great Composers-serie. Daarin wordt stilgestaan bij de vier legendarische componisten en hun muzikale oeuvre. De documentaires bieden een historische reis in de klassieke muziekwereld. De serie, Van de makers van ‘Exhibition On Screen’, is geschreven en geregisseerd door Phil Grabsky.

Alle vertoningen in Cinema Amstelveen worden ingeleid door Peter de Bruijn, recensent en journalist bij NRC en liefhebber en kenner van klassieke muziek. De serie begint op woensdag 29 maart om 19.30 uur ‘The Great Composers: In Search of Beethoven’. Daarna volgt op 12 april om 19.30 uur de aflevering over Mozart en op 10 mei om 19.30 uur de aflevering over Chopin. Op 24 mei om 19.30 uur komt Haydn aan bod. De reeks wordt op 7 juni om 19.30 uur afgesloten met ‘The Great Composers: Concerto: A Beethoven Journey’.

Voor meer info cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie