Fragment van filmposter 'Walking in the opposite direction'
Fragment van filmposter 'Walking in the opposite direction' Cinema Amstelveen &nbs

Docu over zanger The Sound in Cinema Amstelveen met daarna concert in P60

20 januari 2023 om 07:00 Film

AMSTELVEEN De cinema in Schouwburg Amstelveen vertoont donderdag 26 januari om 19.00 uur de documentaire ‘Walking in the Opposite Direction’ over het leven van The Sound zanger, Adrian Borland. In P60 is daarna om 21.00 uur het concert van The Sound Undercover. P60 en Cinema Amstelveen bieden fans van The Sound daarmee een complete avond uit aan.

In 2016 verscheen de documentaire ‘Walking In The Opposite Direction’ van de Nederlandse documentairemaker Jean-Paul van Mierlo (en regisseur Marc Waltman). De film geeft een prachtige inkijk in de hoogtijdagen van The Sound en in het leven van zanger Adrian Borland (1957-1999) in het bijzonder. Op 41-jarige leeftijd pleegde hij, die steeds meer last kreeg van een Schizofrene aandoening zelfmoord. 

‘Walking in the Opposite Direction’ is vernoemd naar een van Borlands songs, doet zijn levensverhaal uit de doeken aan de hand van zeldzaam archief materiaal, interviews met voormalige bandleden en muziekcritici, en gesprekken met zijn vader en vriendinnen. Adrian Borland zelf vertelt zijn eigen versie via zijn songs. Volgens Cinema Amstelveen is de documentaire een ware must voor liefhebbers van de New Wave uit begin jaren tachtig.

THE SOUND UNDERCOVER

The Sound Undercover brengt op 26 januari een tribute aan The Sound, die voor de fans nog altijd dé nummer 1 van de jaren tachtig is. Dit geldt zeker ook voor zanger Erny Green (onder andere zanger in Joy Division Undercover) die een grote wens in vervulling ziet gaan met de tributetour die nu ook Popodium P60 in Amstelveen aandoet. Samen met de andere leden van Joy Division Undercover (gitarist Henk Koorn wordt vervangen door Rempe Kooij) speelt hij een uitgebreide set met nummers van de eerste drie albums (’Jeopardy’, ‘From The Lions Mouth’ en ‘All Fall Down’). Denk bijvoorbeeld aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens. De tribute-band bestaat naast zanger Erny Green uit Rempe Kooij (gitaar), Thijs Heij (Keyboards), Edwin Oranje (Bas) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums).

Voor meer info: cinemaamstelveen.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie