Shot op de set van Kifesh InnerWorld.
Shot op de set van Kifesh InnerWorld. Boosted Studios

Filmpremière Kifesh: nieuw talent te zien in Schouwburg Amstelveen

15 september 2022 om 09:00 Film

AMSTELVEEN In de Grote Zaal van Schouwburg Amstelveen gaat zondag 2 oktober om 17.00 uur de film Kifesh in première. Kifesh is het eindresultaat van het project InnerWorld van Platform C, Future Face en Klas Alpha, een serie van zeven acteer- en scenariolessen voor 15- tot 21-jarigen. In het voorprogramma kan tijdens een videopodcast van Future Face, een kijkje achter de schermen worden genomen en is te zien hoe deze film tot stand is gekomen. 

Waar hadden de spelers ruzie over? Waarom zijn de onderwerpen belangrijk? Vooraf wordt er een beknopte introductie gegeven en na afloop is er ruimte voor vragen over het project. InnerWorld richt zich op ‘the innerlife’ van jongeren. Dus: wat zien volwassenen niet, waar houden de jongeren zich mee bezig? Wat boeit ze? Waar zijn ze bang voor? Wat zijn hun behoeftes en hun dromen? Jongeren uit Amstelveen en omstreken die willen leren acteren en in een korte speelfilm spelen, leren in 7 weken de fijne kneepjes van het acteervak en werken samen aan het scenario. Een professioneel productieteam verfilmt vervolgens het scenario. De gemeente Amstelveen, Platform C en Future Face hebben de pilot gefinancierd. Het is de eerste keer dat de film en de videopodcast vertoond worden. Dit project is een initiatief van jongerenorganisatie Future Face en Platform C, de organisatie voor cultuureducatie en cultuurparticipatie.
Tickets voor deze filmpremière zijn verkrijgbaar via Schouwburg Amstelveen.

AUDITIES Er volgen nog twee InnerWorld trajecten in oktober 2022 en februari 2023. Iedereen tussen 15-21 jaar kan zich inschrijven om auditie te doen via de website van Future Face. Acteerervaring is niet nodig - oprechtheid wel! De eerstvolgende InnerWorld audities vinden plaats in de Zonnesteinzaal bij Platform C, ingang Stadsplein 99, van 19.30 - 22.00 uur op donderdag 6 oktober en donderdag 13 oktober bij genoeg animo.? Dit project is een initiatief van Platform C, de organisatie voor cultuureducatie en cultuurparticipatie. Platform C biedt educatieve cursussen op het gebied van muziek, dans, talen, urban arts, beeldende kunst en media voor alle inwoners van Amstelveen en de regio Amstelland. Platform C werkt samen met uiteenlopende partners op het gebied van cultuurparticipatie voor diverse doelgroepen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie