Fragment van de filmposter van 'Easter in Art' uit de serie 'Arts in Cinema'.
Fragment van de filmposter van 'Easter in Art' uit de serie 'Arts in Cinema'. Pr

‘Arts in Cinema’ op Goede Vrijdag in Amstelveen in teken van Pasen

10 april 2022 om 10:00 Film

AMSTELVEEN In de bioscoop in Schouwburg Amstelveen gaat op vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) om 19.00 uur de serie ‘Arts in Cinema’ van start met ‘Easter in Art’. De film verkent het Paasverhaal zoals het afgebeeld werd in de kunst, vanaf de vroege christenen tot op de dag van vandaag.

Het verhaal van Christus dood en wederopstanding heeft de westerse cultuur de afgelopen 2000 jaar gedomineerd. Het is dan ook terug te vinden in het werk van de belangrijkste kunstenaars uit de geschiedenis.

“Easter in Art’ is gefilmd op locatie in Jeruzalem, de Verenigde Staten en Europa. De film belicht de verschillende manieren waarop kunstenaars - onder wie Caravaggio, Raphael, Leonardo, El Greco, Bosch, Rembrandt, Munch, Michelangelo en anderen - het Paasverhaal door de eeuwen heen hebben afgebeeld. Daarnaast schetst de film via de allermooiste kunstwerken tevens een beeldende geschiedenis van onze beschaving.

De volgende aflevering in de serie van ‘Arts in Cinema’ is ‘Sunflowers’. Deze film is op dinsdag  17 mei om 19.15 uur te zien in Cinema Amstelveen met een inleiding door Henk van den Bosch.

Voor meer informatie cinemaamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie