Afbeelding
Pixabay

Arthouse films in Bibliotheek Stadsplein

6 augustus 2019 om 07:30 Film

AMSTELVEEN Bibliotheek Stadsplein vertoont op woensdag 7 en 21 van 11.15 tot circa 13.00 uur een arthouse film. Een ruimte in de bibliotheek wordt hiervoor omgebouwd tot pop-up filmtheater. Eerder werden hier al arthouse films vertoond op 3 en 17 juli.  Voor elk van deze dagen heeft de bibliotheek een andere film geselecteerd. Op woensdag 7 augustus wordt ´Call me by your name´ vertoond. De film speelt zich af op het van de zomerse hitte zinderende Italiaanse platteland. De 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) beleeft zijn eerste grote liefde. Object van zijn verlangen is Amerikaan Oliver (Armie Hammer). De Italiaanse regisseur Luca Guadagnino baseerde de ontroerende film op het gelijknamige boek van André Aciman.

Op woensdag 21 augustus draait film ´BlacKkKlansman´. Het  is een Amerikaanse film uit 2018, geschreven en geregisseerd door Spike Lee en gebaseerd op de autobiografie Black Klansman van Ron Stallworth. Jet verhaal gaat over een Afro-Amerikaans politieagent uit Colorado Springs (Colorado) die infiltreert in een lokale eenheid van de Ku Klux Klan en brengt het uiteindelijk tot leider van de eenheid.

Na afloop van iedere voorstelling wordt de film van die dag kort nabesproken. Kaartjes kopen voor deze bioscoop is niet nodig want de toegang is helemaal gratis. Belangstellenden moeten wel op tijd in de bibliotheek aanwezig zijn, want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over de Bieb Bios en over andere zomeractiviteiten: www.debibliotheekamstelland.nla

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie