De 2.000ste bezoeker in Cinema Amstelveen werd in het zonnetje gezet door filmprogrammeur Diny Bonestroo in het bijzijn van Gerlach en de twee regisseurs Aliona van der Horst en Luuk Bouwman.
De 2.000ste bezoeker in Cinema Amstelveen werd in het zonnetje gezet door filmprogrammeur Diny Bonestroo in het bijzijn van Gerlach en de twee regisseurs Aliona van der Horst en Luuk Bouwman. Cinema Amstelveen

Film over Amstelveense akkerbouwer Gerlach trekt al 2.000 bezoekers in Cinema Amstelveen

25 januari 2024 om 10:54 Film Tips van de redactie

AMSTELVEEN De documentaire ‘Gerlach’ over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach van Beinum heeft dinsdagavond in een wederom uitverkochte zaal de 2.000ste bezoeker getrokken in Cinema Amstelveen. Daar werd tevens gevierd dat de film landelijk al 20.000 bezoekers heeft getrokken. In aanwezigheid van Gerlach en de twee regisseurs Aliona van der Horst en Luuk Bouwman werd de 2.000ste bezoeker in Amstelveen verrast. 

GERLACH

Gerlach is een portret van akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell, een McDonalds en distributiecentra. Met veel toewijding zorgt hij voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Ondanks alles wat op zijn weg komt, blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor, geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. Zijn huisje is de regendruppel waarin de wereld weerspiegeld wordt, existentialistisch en absurdistisch.   

ZAK AARDAPPELEN

De familie Blommestijn uit De Kwakel ontving als 2.000ste bezoeker uit handen van de filmprogrammeur Diny Bonestroo een zakje aardappelen van Gerlachs land, een bos bloemen, een tegeltje met Gerlachs wijsheden en twee vrijkaarten voor een film. Dit verrassingsbezoek werd zeer gewaardeerd door de vele bekenden van Gerlach in de zaal. Vooral toen zij hoorden dat de ‘Gerlach’ de James Bond-film ‘No time to die’ op de hielen zit als Beste Bezochte Film ooit in Cinema Amstelveen. ‘Gerlach’ draait nog steeds volop in Cinema Amstelveen. Voor meer info: cinemaamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie