Ook in Amstelveen vinden komend weekend diverse activiteiten plaats ter gelegenheid van Burendag.
Ook in Amstelveen vinden komend weekend diverse activiteiten plaats ter gelegenheid van Burendag. ©Oranje Fonds

Burendag met buurtbarbecues, straatfeesten en meer in Amstelveen

21 september 2023 om 15:07 Evenementen

AMSTELVEEN Op zaterdag 23 september vindt landelijk de Burendag plaats. Ook in Amstelveen staan diverse activiteiten op het programma. Zo worden er op diverse plekken buurtbarbecues, straatfeesten of buurtborrels gehouden (zie voor een overzicht burendag.nl/mijn-buurt). Daarnaast vindt er in Patrimonium een oogstfeest plaatst in de Buurtmoestuin. Buurtkamer Keizer Karelpark viert Burendag zowel op zaterdag 23 als zondag 24 september met een speciaal programma. Aan de Emmakade kunnen kinderen zondag 24 september met bootjes varen en in Elsrijk vindt op die dag een vintagemarkt plaats ter gelegenheid van Burendag.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gehouden. De bedoeling van de dag is dat de buurt gezellig samenkomt en waarbij mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 

BUURTMOESTUIN

In het kader van Burendag nodigen de leden van buurtmoestuin Patria alle bewoners van Patrimonium zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur van harte uit om hun tuin te bezoeken. Tijdens de open dag is er van alles te proeven of mee te nemen, vooral van eigen oogst. Ook wordt er een theeceremonie gehouden en er is live muziek. De leden vertellen ook het reilen en zeilen van onze moestuin en hopen op belangstellenden die mee willen gaan doen op zaterdagen. De buurtmoestuin bevindt zich aan het Patriaplein (achter de Hovystraat).

BUURTKAMER 

Buurtkamer Keizer Karel Park heeft op zaterdag 23 en zondag 24 september een speciaal programma ter gelegenheid van Burendag. Op beide dagen zijn buuRtbewoners van 10.00 tot 16.00 uur in het MOC aan Lindenlaan 75. De toegang is gratis inclusief een kopje koffie of thee. Op beide dagen wordt er van 10.00 tot 12.00 uur een koffieochtend gehouden waar bezoekers buurtgenoten kunnen ontmoeten onder genot van met koffie, thee, of limonade en Burendagtaart.

Op zaterdag 23 september vinden van 10.00 tot 11.30 uur activiteiten plaats die in het teken staan van China. Bezoeker kunnen Chinese kleren passen, Chinese snacks proeven, Chinese karakters uit papier knippen en kalligrafie leren. De activiteiten worden georganiseerd door de Stichting Interculturele Participatie van Chinese Families.

ZOETE ZUSJES

Aansluitend is het van 12.00 tot 13.30 uur mogelijk om gerechten uit de Arabische keuken te proeven en kennis te maken met de Arabische hun cultuur. Van 14.00 tot 16.00 uur is de Nederlandse groep aan bod met een presentatie van Peter Sterkenburg met zijn boek ‘Je gulp staat open’. Hij is laaggeletterd en toch is dit al zijn tweede boek. Verder zijn er Nederlandse hapjes en muziek. Van 14.30 tot 16.00 uur staat de ‘Zoete Zusjes Burendag’ op het programma. Kinderen gaan koekjes bakken en kleuren. Zij kunnen hiervoor ‘Zoete Zusjes Burendag’-pakketje afhalen bij Bruna Kostverlorenhof of Bruna Groenhof.

Op zondag 24 september brengen de Bolly Beat Busters om 12.25 uur Bollywooddans en zijn er diverse hapjes uit India. Aansluitend zorgt de de Somalische groep voor lekkere hapjes van 14.00 tot 16.00 uur.

VINTAGEMARKT

Stadsdorp Elsrijk houdt op zondag 24 september van 11.00 tot 15.00 uur een Vintagemarkt in Elsrijk ter gelegenheid van Burendag. De vintagemarkt vindt plaats op het grasveld aan de Van Heuven Goedhartlaan, schuin tegenover eetcafé de Beerebite, Beerebijt 16a. Bij slecht weer gaat het evenement niet door en dat wordt dan vermeld op stadsdorpelsrijk.nl. Stadsdorp Elsrijk biedt bewoners uit Elsrijk hiermee de mogelijkheid om tweedehandsspullen te verkopen. Voor kinderen zijn er ook activiteiten. Zo is er een ballonnenman en kinderen kunnen worden geschminkt. Kindercircus Pretpiste houdt van 13.00 tot 15.00 uur een demonstratie en kinderen kunnen bij bepaalde onder
delen meedoen.

VAREN

Op zondag 24 september verzorgt Parkkamer Patrimonium van 12.00 uur tot 16.00 uur een Burendag met het  thema: ‘varen langs de randen van de buurt’. Kinderen  van 8 tot 12 jaar, met zwemdiploma, kunnen die dag varen op de Hoornsloot (het water  aan de Emmakade). Er kan gepeddeld en geroeid worden. Er is ook een rondvaart mogelijk met een open boot. Iedereen uit de buurt is welkom voor hulp en gezelligheid. Deelnemers moeten om 12.00 uur verzamelen in het gebouw van Parkkamer Patrimonium, Amsterdamseweg 304 (achter nummer 306), even naar beneden en het bruggetje over. Koffie, thee, fris en broodjes staan klaar. Daarna gaat iedereen gezamenlijk naar de Hoornsloot.

Op deze deze dag wordt er ook een boeken- en legpuzzelmarkt op nr. 304 gehouden. Boeken en legpuzzels zijn hier te koop voor een klein prijsje, ruilen is ook mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie