Baasjes kunnen met alle honden terecht: klein, of groot, zwemmer of meer een spatteraar.
Baasjes kunnen met alle honden terecht: klein, of groot, zwemmer of meer een spatteraar. Pixabay

‘Hondenplons’ in buitenbad zwembad De Meerkamp

8 september 2023 om 12:26 Evenementen

AMSTELVEEN DogTalk Hondenschool en zwembad organiseren gezamenlijk de Hondenplons. Op zaterdagmiddag 23 september kunnen baasjes van 15.30 tot 17.00 uur gezamenlijk met hun hond een verfrissende duik in het zwembad nemen. Zowel het peuterbad als het diepe bad wordt deze middag voor dit doel opengesteld. Dus baasjes kunnen met alle honden terecht: klein, of groot, zwemmer of meer een spatteraar. Deelname kost 7,20 euro voor hond én eigenaar.

Het evenement is tot stand gekomen door samenwerking tussen Sandra Mur-Bekaert (DogTalk) en Joris van Soerland (AmstelveenSport). De Hondenplons biedt volgens de organisatoren is niet alleen een manier om de band tussen hond en baas te versterken, maar deelnemers kunnen ook kennismaken met andere hondenliefhebbers en verhalen delen. Voor dit evenement wordt de waterkwaliteit aangepast, het chloorniveau gaat flink naar beneden zodat de honden daar geen last van hebben.

SPETTEREN MET DE BAAS

In het kinderbad staat op 23 september een kleine laag water, zodat ook kleine honden of honden die nog nooit gezwommen hebben, of honden die gewoon liever wat rond spetteren samen met hun baas van het water kunnen genieten. Het diepe bad is in het begin 1,10 diep, dus geschikt voor de echte zwemmers onder de honden. Baasjes kunnen daar nog staan.

De professionele trainers van DogTalk Hondenschool zijn aanwezig om ervoor te zorgen dat alles veilig en plezierig verloopt voor zowel honden als hun eigenaren. Ook de toezichthouders van De Meerkamp staan aan het bad.

Voor deelname aan de Hondenplons is registratie verplicht. Eigenaren kunnen zich inschrijven via https://www.dogtalk.nl/project/workshops/.. De entree bedraagt 7,20 euro voor hond én eigenaar en 6,20 euro voor een eigenaar zonder hond. 


Bijschrift - Pixabay

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie