Afbeelding
hoeve Kazan

impact met smaak!

21 augustus 2023 om 11:32 Evenementen Deel je nieuws

Aanstaande zondag 27 augustus, organiseren we samen met Slow Food Groene Hart op Hoeve Kazan de eerste streekmarkt. Op deze streekmarkt komen boeren, telers en doeners (de makers) bij elkaar met de lekkerste lokale producten: kaas, ijs, brood, groente, honing, vlees, zuivel, wild, en ga zo maar door. Gecreëerd door de makers die veelal biologisch en op de meest natuurlijke manier hun bedrijf runnen voor positieve impact op bodem, biodiversiteit en andere maatschappelijke issues. Deze makers zetten zich dagelijks vol passie in voor de toekomst van ons voedsel. En die passie laten ze je aanstaande zondag graag proeven! 

Good, clean & fair Naast de positieve impact van deze producten op de natuur, zijn de producten vol van smaak, authentiek gemaakt en tegen een eerlijke prijs te koop. Door direct van de boer/maker/producent te kopen zijn er geen onnodige tussenschakels die meeprofiteren. Zo kan een goed product zelfs concurreren tegen supermarktprijzen, terwijl het beter voor de boer, het landschap en voor je eigen portemonnee is!

Zeg het met smaak 

Het belang van de streekmarkt is groot: naast dat producenten laten zien (en vooral proeven) welke heerlijkheden zij maken, vormen we met elkaar ook een community van makers, producenten en consumenten. Zo kunnen we elkaar versterken waar nodig en komen alle belangrijke aspecten van streekproducten bij elkaar: smaak, positieve impact op biodiversiteit, bodem en klimaat en een stevige basis in de regio. Wat is er nu fijner om kennis te maken met deze lekkere producten uit eigen regio en vooral de gezichten achter al het waar te leren kennen? Misschien realiseer jij je het niet, maar juist jij bent een belangrijke speler in dit verhaal. Je kunt van toehoorder een actieve deelnemer worden in de broodnodige omslag naar een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem. En hoe fijn is het dat je met smaak zoveel impact kunt maken op de dingen die ertoe doen! 

Kom je ook je stem laten horen op zondag 27 augustus? Van 12.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom op Hoeve Kazan in Nieuwveen 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie