Turnvereniging United verzorgt de openigsact.
Turnvereniging United verzorgt de openigsact. Aangeleverd

Turnvereniging United Amstelveen opent groots gym- en showsportspektakel in Amsterdam

27 juli 2023 om 07:30 Evenementen

AMSTELVEEN/AMSTERDAM Amsterdam is deze zomer het podium voor de World Gymnaestrada 2023; het grootste gym- en showsport evenement ter wereld. Een niet-competitief breedtesport evenement dat elke vier jaar wordt gehouden met bijna 19.000 actieve deelnemers uit 60 landen. Van zondag 30 juli tot en met zaterdag 5 augustus vindt de 17de editie van dit unieke mondiale evenement plaats in Amsterdam verdeeld over een drietal locaties; RAI Amsterdam, Olympisch Stadion en het Vondelpark.

OPENINGSACT

Turnvereniging United Amstelveen opent op zondag 30 juli 2023 de wereldwijde grootste gym- en showsportspektakel “Gymnaestrada 2023” in het Olympisch stadion in Amsterdam. De discipline Acrogym is benaderd door de KNGU om de opening als vertegenwoordiging voor Acrogym Nederland ter verzorgen. Met in totaal 30 dames van United Amstelveen en 13 dames van andere verenigingen is Acrogrym Nederland vertegenwoordigd.

NATIONALE AVOND EN FIG GALA

Twee absolute hoogtepunten tijdens het grootschalige evenement zijn de Nationale Avond en het FIG Gala. Op dinsdag 1 augustus vindt tijdens de Nationale Avond een show plaats die wordt uitgevoerd door ruim 300 gymsporters van de Nederlandse delegatie. Ze nemen bezoekers mee op een spectaculaire reis door Amsterdam. Als afsluiting van de week staan drie zogeheten FIG Gala’s op het programma. Een showspektakel van 90 minuten met optredens uit 20 landen, onder leiding van de bekende Nederlandse musicalster en choreograaf Stanley Burleson. Turnen, dans, freerunnen, ritmische gymnastiek, acrobatiek en springen; alle gymsport disciplines komen aan bod tijdens deze shows in RAI Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar via worldgymnaestrada2023.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie