Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Ruim 60 kunstenaars openen deuren tijdens Open Ateliers Amstelveen

10 juni 2023 om 07:00 Evenementen

AMSTELVEEN Ruim zestig kunstenaars openen op zaterdag 17 en zondag 18 juni tussen 11.00 en 17.00 uur de deuren van hun ateliers voor het publiek. Ze doen dat in het kader van Open Ateliers Amstelveen, dat georganiseerd wordt door AmstellandKunst. Het is zowel mogelijk om in individuele ateliers als op gezamenlijke locaties een kijkje achter de schermen te nemen. Vanaf heden is het als voorproefje al mogelijk om werken van de deelnemende kunstenaars te bekijken in het Cobra Museum.

Tijdens de centrale expositie in de Voordrachtzaal van het Cobra Museum is van iedere deelnemende kunstenaar alvast een werk te bewonderen. Deze expositie is van vrijdag 9 juni tot en met zondag 18 juni te zien en is vrij toegankelijk (bij een verder bezoek aan het museum gelden de reguliere prijzen). Het museum zou het wel zeer waarderen als bezoekers ook bij bezoek alleen aan de centrale expositie hun Museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP-kaart bij de kassa laat scannen. Het museum van is van dinsdag tot en met zondag gepend van 10.00 tot 17.00.(op zondag 11 juni is de Voordrachtzaal alleen van 10.00 tot 12.00 toegankelijk).

Op openateliersamstelveen.nl is extra informatie over alle deelnemende kunstenaars te vinden. Op de website is ook actuele informatie te vinden over het Open Ateliersweekend en een plattegrond met alle deelnemende locaties. Dat zijn naast het Cobra Museum onder meer Atieliers A24 aan Amsterdamseweg 24, Ateliers 2005 aan de van Weerden Poelmanlaan 4, het raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel, Museumhuis JAN aan Dorpsstraat 38, Platform C aan het Stadsplein,  ’t Jagershuis aan Amstelzijde 4, het ODIN-gebouw aan Ouderkerkerlaan 14 en diverse individuele locaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie