Canal Parade Amsterdam in 2022.
Canal Parade Amsterdam in 2022. Provincie Noord-Holland/R.U. Kleering van Beerenbergh

Inschrijving LHBTIQA+’ers geopend voor plek op provincieboot bij Canal Parade

4 mei 2023 om 08:00 Evenementen

NOORD-HOLLAND Noord-Hollanders uit de LHBTIQA+ gemeenschap die een kans willen maken om op 5 augustus mee willen varen op de provincieboot tijdens de Canal Parade Amsterdam 2023, kunnen zich vanaf heden inschrijven. Dat kan door een verhaal te delen over iemand bij wie zij zich veilig, inclusief, gelijkwaardig en geliefd voelen. De aanmelding staat open voor iedereen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer of aseksueel is en voor andere vormen van gender en seksuele geaardheid die niet onder deze omschrijvingen vallen (de + uit de afkorting).

Provincie Noord-Holland vaart dit jaar samen met provincie Gelderland opnieuw mee in de botenparade met hun boot ‘Let’s Embrace’. Mensen uit beide provincies kunnen zich tot 1 juni opgeven door hun persoonlijks verhaal te delen over inclusiviteit en zich veilig, gewaardeerd en geliefd voelen. Uit alle inzendingen worden begin juni de deelnemers geselecteerd die dan samen met de persoon uit hun verhaal mee mogen varen. De genomineerde moet daarbij volgens het aanmeldingsformulier ook bij voorkeur ook uit de LHBTIQA+ gemeenschap komen.

Het thema van Pride Amsterdam 2023 is #YouAreIncluded. De verhalen die de deelnemers over dit thema delen, kunnen gaan over een korte gebeurtenis of een jarenlange situatie; over een kleine ervaring, of juist een groot moment in hun leven. Zo lang het verhaal over hunzelf gaat en over wat diegene die ze nomineren hierin betekend heeft.

Noord-Holland is een regenboogprovincie en dat betekent dat zij zich actief inzet voor de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van LHBTIQA+’ers. De provincie vindt het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn. De provincie heeft een grote diversiteit aan inwoners met bijzondere verhalen en is daar enorm trots op. Door deel te nemen aan de Canal Parade van Pride Amsterdam wil ze de zichtbaarheid en acceptatie van LHBTIQA+’ers verbeteren.

Aanmelden kan via een online aanmeldingsformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie