Symbolische Swim in 2020.
Symbolische Swim in 2020. Naomi Heidinga

Eerste ‘Swim to Fight Cancer’ op de grens van Amstelveen

6 september 2022 om 17:30 Evenementen

AMSTELVEEN Op de Amstel vindt zaterdag 10 september de Swim to Fight Cancer Amstel (STFC) plaats. Er wordt gestart ter hoogte van de Kerkbrug in Ouderkerk. Om 14.00 uur geeft wethouder Herbert Raat het startschot. De STFC is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in de rivier de Amstel, exact op de grens van Amstelveen en Ouder-Amstel.

SWIM Volwassenen en bedrijven kunnen zich inschrijven voor een 1 of 2 kilometer Swim, kinderen kunnen zich inschrijven voor de 500 meter. Na het zwemmen finishen alle deelnemers ter hoogte van de Amstelzijde waarbij zij gehuldigd zullen worden op het Podium van de Helden.

Het uiteindelijk doel van dit evenement is geld ophalen voor ‘Fight Cancer’, dat zijn bestedingen via KWF laat lopen om zo wetenschappelijk kankeronderzoek te steunen. Het evenement zal worden afgesloten met het bekend maken van het totaal opgehaalde bedrag, waarna een cheque symbolisch wordt overhandigd aan de Stichting Fight Cancer. Dit wordt groots gevierd met gastoptredens en een veel gezelligheid. 

FIGHT CANCER Swim to Fight Cancer is een initiatief van Stichting Fight Cancer, dat in 2014 ontstaan is door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Volwassenen zwemmen ongeveer 2 kilometer en kinderen 500 meter. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek. 

De Swim zou vorig jaar al gehouden worden op de Amstel, maar moest uitgesteld worden vanwege de coronamaatregelen. En in 2020 werd een symbolische Swim gehouden.

Meer informatie: www.fightcancer.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie