Het Dekmantel Festival vindt van 5 tot en met 7 augustus plaats op het evenemententerrein in het bos.
Het Dekmantel Festival vindt van 5 tot en met 7 augustus plaats op het evenemententerrein in het bos. pr

Meerdaags Dekmantel Festival van start in Amsterdamse Bos

Evenementen

AMSTELVEEN Het evenemententerrein in het Amsterdamse Bos is van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus het toneel van het Dekmantel Festival. Het meerdaagse festival werd in 2020 en 2021 afgelast, vanwege de coronamaatregelen. Nu kan na drie jaar alsnog de achtste editie van het festival met met grote namen uit de elektronische muziek plaatsvinden op het Land van Bosse aan de Nieuwe Meerlaan.

Het dancefestival trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en en buitenland. Volgens de Volkskrant is de naam Dekmantel internationaal zo’n begrip geworden dat bezoekers om zich heen minder Nederlands dan Engels, Spaans en Italiaans om zich heen lijken te horen, aldus de krant in een lovende recensie van een eerdere editie van het festival. De kaartjes voor de huidige festivaldagen in het Amsterdamse Bos waren voor aanvang al uitverkocht.

In het verleden leverde het festival diverse klachten over geluidhinder van inwoners van  Amstelveen op. De gemeente kreeg in 2019 op de eerste festivaldag 63 klachten binnen. De klachten kwamen vooral uit Bovenkerk, Westwijk en Middenhoven. Door de windrichting ervoeren deze wijken de meeste overlast. Op zaterdag kwamen er toen 13 klachten binnen over overlast bij de gemeente en op zondag werd 1 melding genoteerd. Op deze dagen was er sprake van een zwakkere wind.

advertentie
advertentie