Belangstellenden krijgen tijdens de Dag van de Bouw uitleg over de werkzaamheden aan de A9.
Belangstellenden krijgen tijdens de Dag van de Bouw uitleg over de werkzaamheden aan de A9. Joop Touw BDU

Kijkje bij werkzaamheden A9 op Dag van de Bouw in Amstelveen

20 juni 2022 om 11:05 Evenementen

AMSTELVEEN Belangstellenden konden zaterdag een kijkje nemen bij diverse bouwactiviteiten in en rond Amstelveen in het kader van de Dag van de Bouw. Zo waren bezoekers welkom bij de bouwers van de brug over de Amstel bij Ouderkerk en van de Uithoornlijn. In Amstelveen stond de Dag van de Bouw in het teken van de komende verbreding en de verdiepte aanleg van de A9. Er vonden diverse activiteiten plaats. Ze werd bij het uitkijkpunt (nabij het KKC) een toelichting op de reeds gestarte en komende werkzaamheden gegeven. 

Verder konden liefhebbers in het Oude Dorp zeecontainers beschilderen die daar naar zijn neergezet als geluidswal tijdens de werkzaamheden aan de A9. Die gaan nog zeker tot 2026 duren.

Op het Sandbergplein (voor het Cobra Museum) konden kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en instappen, op de foto als echte bouwvakker. In belevingscentrum Amstelveen InZicht (boven Bibliotheek Stadsplein) konden kinderen zelf bouwen met Lego en een kleurplaat inleveren voor een kleurwedstrijd. 

Op het Sandbergplein (voor het Cobra Museum) konden kinderen racen over een circuit,
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie