In de regio Amstelveen/Aalsmeer doen zes bedrijven mee.
In de regio Amstelveen/Aalsmeer doen zes bedrijven mee. Rolf van Koppen

Kwekers open deuren voor publiek tijdens Kom in de Kas

31 mei 2022 om 09:00 Evenementen

AMSTELVEEN Tientallen glastuinbouwbedrijven in het hele land openen op zaterdag 11 juni weer de deuren voor het publiek in het kader van Kom in de Kas. In de regio Amstelveen/Aalsmeer doen zes bloemen- en plantenbedrijven mee. Iedereen kan tussen 10.00 en 16.00 uur in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. 

Van de deelnemende bedrijven in deze regio zijn er twee gevestigd in Amstelveen, twee in Kudelstaart en twee in De Kwakel. In Amstelveen doen Ko Kolk hortensia BV (Meerlandenweg 23) en gerbera-kweker Schouten Opti Fleurs (Meerlandenweg 48) mee. In Kudelstaart zijn dat Bunnik Bromelia (Mijnsherenweg 26) en GreenbalanZ (Mijnsherenweg 38) en in De Kwakel Kwekerij de Noordpoel (Poelweg 22) en Bamboelabyrint Nirwana (Steenwycklaan 16).

De deelnemers telen uiteenlopende sierteeltproducten:  varens, snijhortensia, gerbera, bromelia en phalaenopsis. De moderne snijhortensia- en phalaenopsis-kwekerijen behoren tot de enkele bedrijven die (nagenoeg) geen gas gebruiken. Zij verwarmen hun kassen door zomers warmte op te slaan in de grond en deze warmte er in de winter weer uit te halen. Bij de potplantbedrijven wordt er gekweekt op rolcontainers en wordt er gebruik gemaakt van verschillende robots binnen deze systemen.

ACTIVITEITEN Tijdens Kom in de Kas worden diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Uiteraard staat de kweker klaar voor de bezoekers om vragen te beantwoorden. Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. Op het werkplein kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen en welke functies er zoal zijn in deze sector. Ook is er een overzicht van openstaande vacatures bij bedrijven in de regio.

Voor meer informatie: komindekas.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie