De routes gaan soms over totaal onbekende paden.
De routes gaan soms over totaal onbekende paden. Aangeleverd

43e Dorpentocht: fietsen voor het goede doel

25 mei 2022 om 14:59 Evenementen

 AMSTELVEEN Al voor de 43e keer organiseert de Stichting Dorpentocht de Dorpentocht in de omgeving van Amstelveen. Ieder jaar wordt een nieuwe route gereden die de Stichting zelf uitzet. Het heeft  wel even geduurd voor de 43e Dorpentocht gereden kon worden want vanwege coronamaatregelen kon het evenement de afgelopen twee jaar niet doorgaan. En dat terwijl veel Nederlanders ontdekten hoe prachtig fietsen is door het landschap dichtbij. Nooit eerder gingen zoveel mensen recreatief fietsen als de afgelopen twee jaar. Nog leuker dan zomaar een stuk fietsen is deelnemen aan de 43e Dorpentocht op zondag 5 juni (eerste pinksterdag) waarbij de deelnemers de mooiste plekken te zien krijgen en rijden over paden waar zij het bestaan niet van wisten. 

De 43e Dorpentocht heeft een gevarieerde route die mooi is voor jong en oud, en met zoals altijd twee routes naar keuze, 35 of 55 kilometer. De Stichting Dorpentocht zamelt geld in voor een goed doel; vaak een wat minder bekend goed doel. Dit jaar is dit Stichting Opkikker, een non-profitorganisatie met als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind (meer informatie kijk op: www.opkikker.nl). Stichting Dorpentocht vindt het een mooie combinatie: ‘Een prachtige dag hebben met een mooie fietstocht en daarmee bijdragen aan een onvergetelijke ervaring voor een langdurig ziek kind’.

In 2019 is er 4.500 euro opgehaald voor het Bartiméus Fonds en het streven is dit jaar minstens zo’n bedrag op te halen voor de Stichting Opkikker. De kosten voor deelname zullen geen barrière voor deelname zijn: bij voorinschrijving 4 euro en op de dag zelf 5 euro. De Stichting Dorpentocht werkt uitsluitend met vrijwilligers en houdt de kosten zo laag mogelijk. Hierdoor komt het grootste deel van de opbrengst ten goede aan het goede doel. Het goede doel extra steunen kan ook. Kijk daarvoor op: www.dorpentocht.net. 

Het is ook mogelijk om vriend van de Dorpentocht te worden. Door jaarlijks een kleine bijdrage te storten, wordt het bestaansrecht van de Dorpentocht gegarandeerd. Omdat de Stichting Dorpentocht zelf jaarlijks de route uitzet, volgt deze niet een bestaande fietsroute. Dat is ieder jaar weer een klus met veel fietsen, meten en zoeken naar de mooiste fietspaden. Gestreefd wordt naar een route waarbij de deelnemers hun leefomgeving beter leren kennen, dus fietsen door de natuur en langs landerijen, maar ook door aangrenzende dorpen.

Het is mogelijk om online in te schrijven of een kaartje te kopen in de voorverkoop. De organisatie hoopt van harte dat er, na bijna 3 jaar wachten, weer veel fietsers meedoen. En wie in de coronatijd heeft ontdekt hoe leuk fietsen kan zijn, kan nu ontdekken hoe mooi de Dorpentocht is, aldus de organisatie.

Voorverkoopadressen staan op www.dorpentocht.net In Amstelveen kunnen kaarten voor beide routes worden aangeschaft bij Bruna, Groenhof 118. De startplaats in Amstelveen is bij Station Amstelveen aan Stationsstraat 28. Kijk voor andere startplaatsen op de website. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 14.00 uur. Alle posten sluiten om 17.00 uur.


Uitzicht vanaf de fietsbrug bij Nigtevegt. - Aangeleverd


De fietsroutes zijn uniek. Ze worden door de organisatie zelf uitgezet. - Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie