Bouwmachines kunnen uitgeprobeerd worden.
Bouwmachines kunnen uitgeprobeerd worden. Joop Touw

Activiteiten en rondleidingen bij A9 tijdens Dag van de Bouw op 18 juni

26 mei 2022 om 15:00 Evenementen

AMSTELVEEN Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni worden er rond de vernieuwing en verdiepte aanleg van de A9 bij Amstelveen allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen belangstellenden plaats nemen in één van de bouwmachines, de toekomstige A9 vanaf het uitkijkpunt met een VR bril bekijken, meefietsen of -wandelen met een voorlichter van Rijkswaterstaat langs de werkzaamheden aan de A9 of door het Stadshart. Ook is het mogelijk om op de foto te gaan als echte bouwvakker.

Zaterdag 18 juni is de landelijke Dag van de Bouw. Van 12.00 tot 17.00 uur wil Rijkswaterstaat de omwonenden van de A9 meenemen in de wereld van de A9BAHO (A9 Badhoevedorp-Holendrecht). Samen met aannemer VeenIX en de gemeente Amstelveen, worden activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

ACTIVITEITEN  Op het Sandbergplein (voor het Cobramuseum) kunnen kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en instappen, op de foto als echte bouwvakker, en in belevingscentrum Amstelveen InZicht (boven de bieb) is er zoveel Lego dat het hele Stadshart van Amstelveen ermee nagebouwd kan worden!
Bij het Uitkijkpunt naast het Kazernepad kunnen geïnteresseerden onder andere de toekomstige A9 zien met een VR bril. Hier en in Ouderkerk aan de Amstel staan grote bouwmachines klaar om bewonderd te worden en vertellen mannen en vrouwen van de bouw alles over hun werk aan de A9, onder het genot van Spaanse lekkernijen.
Aan het Smedemanplein in Amstelveen wordt gewerkt aan een graffiti-kunstwerk op de containers.

RONDLEIDINGEN Er zijn die dag ook verschillende rondleidingen, zowel op de fiets langs de A9, als te voet door het Stadshart.
Houd het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat in de gaten voor meer informatie, een plattegrond met de locaties van de activiteiten en om aan te melden voor een van de rondleidingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie