Afbeelding
Fragment affiche Taiwan Dragon Boat Festival

Taiwanese drakenbootrace op de Poel

Evenementen

AMSTELVEEN De Poel in Amstelveen is zaterdag 21 mei van 12.30 tot 15.00 uur het strijdtoneel van een Taiwanese drakenbootrace. Er doen zestien teams aan dit evenement mee. Het in Amstelveen gevestigde bedrijf Mean Well is de initiatiefnemer en de grootste sponsor van de Taiwanese Drakenbootrace. Daarbij werkt het bedrijf samen met verschillende partijen in Nederland zoals Taiwan Shian-Chin, Taiwan Business Association en Taiwan Representative Office. Lokale partners zoals de gemeente Amstelveen en Amsterdam in Business steunen het initiatief.

Mean Well vindt het belangrijk om mensen de Aziatische cultuur te laten begrijpen door middel dit traditionele sportevenementen. Op het programma van het Taiwan Dragon Boat Festival staan naast de drakenbootraces ook cultuurworkshops. Verder kunnen liefhebbers genieten van traditionele Taiwanese en Aziatische gerechten zoals zongzi (rijstwrap).

Het programma begint zaterdag om 10.00 uur. Deelnemers kunnen dan oefenen. Tussen 11.30 en 12.00 uur staan welkomstoespraken op het programma, door onder meer burgemeester Tjpako Poppens en directeur Mr. Coleman Liu van Mean Well Europe BV.

Vanwege de coronamaatregelen kon het Taiwan Dragon Boat Festival in de afgelopen jaren niet doorgaan. De vorige editie vond plaats in 2019. Hieronder een impressie van dat festival: 


advertentie