Symbolische Swim to Fight Cancer Amstel (2020).
Symbolische Swim to Fight Cancer Amstel (2020). Archief BDU

Nieuw evenement: Swim to Fight Cancer Amstel

6 juli 2021 om 08:40 Evenementen

AMSTELVEEN Swim to Fight Cancer Amstel (STFC) is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in de rivier de Amstel, exact op de grens van Amstelveen en Ouder-Amstel. 

100 METERBAD Op vrijdagavond 3 september zal de opening van STFC AMSTEL plaatsvinden met een spectaculair side-event. Een 100 meterbad zal worden gecreëerd voor de terrassen van de restaurants aan de Amstelzijde. Prominente -voormalig- Olympisch zwemmers nemen het op tegen BN’ers en ondernemers uit het bedrijfsleven van Amstelveen en Ouder-Amstel. Alles uiteraard voor het goede doel en om zoveel mogelijk geld op te halen voor Fight Cancer. Bedrijven en particulieren kunnen meedoen aan deze spectaculaire wedstrijd door een tafeltje te kopen bij een van de vijf restaurants. Eerste rang, tweede rang of derde rang dineren aan het ‘100 meter zwembad’ en daarna zelf meedoen. Meedoen is hier zeker belangrijker dan winnen.

DE SWIM Op zaterdag 4 september vindt het hoofdprogramma plaats; de ‘Swim’. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen mee doen aan de 500 meter Swim. Volwassenen en bedrijven kunnen zich inschrijven voor een 2 kilometer Swim. Na het zwemmen finishen alle deelnemers ter hoogte van de Amstelzijde waarbij zij gehuldigd zullen worden op het ‘Podium van de Helden’.

FIGHT CANCER Het uiteindelijk doel van dit evenement is geld ophalen voor ‘Fight Cancer’, dat zijn bestedingen via KWF laat lopen om zo wetenschappelijk kankeronderzoek te steunen. Het evenement zal worden afgesloten met het bekend maken van het totaal opgehaalde bedrag, waarna een cheque symbolisch wordt overhandigt aan de Stichting Fight Cancer en dit groots wordt gevierd met gastoptredens en een veel gezelligheid. 

De Swim zou vorig jaar al gehouden worden, maar kon toen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Wel werd er een symbolisch zwemtocht gehouden. 

Aanmelden kan via  https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-amstel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie