Wethouder Economische Zaken Floor Gordon, marktmeester Rob Schauten een van de nieuwe marktkooplieden bij de Boerenmarkt.
Wethouder Economische Zaken Floor Gordon, marktmeester Rob Schauten een van de nieuwe marktkooplieden bij de Boerenmarkt. Gemeente Amstelveen

Aantal kramen op de Boerenmarkt Amstelveen verdubbeld

3 september 2020 om 07:25 Evenementen

AMSTELVEEN De markten van Amstelveen zijn een visitekaartje voor de gemeente in de regio. Met name de vrijdagmarkt is een publiekstrekker dankzij de diversiteit aan mooie producten en de goede sfeer op de markt. Na extra inzet is de Boerenmarkt Amstelveen op dinsdag gegroeid. Het aantal kramen is verdubbeld.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Om de dinsdagmarkt aantrekkelijker te maken heeft de gemeente zich actief ingezet. Een belangrijke rol in de aanpak was weggelegd voor de ‘nieuwe’ marktmeester Rob Schaut. Samen met de marktondernemers en een aantal vaste bezoekers van de markt zijn afspraken gemaakt over het toekomstbestendig maken van de markt. Op de vernieuwde Boerenmarkt Amstelveen ligt de nadruk op duurzame, biologische en lokale producten. Door deze aanpak is de dinsdagmarkt nu weer groeiende. Daar ben ik ontzettend blij mee.”

DINSDAGMARKT De dinsdagmarkt in het centrum van Amstelveen bestaat al 15 jaar. Het aantal kramen is groeiende. De vertrouwde ondernemers zoals de bio-kaashandel, bio-groentekraam, de vishandel en diverse bio-eetkramen zijn gebleven. Er is een kraam bijgekomen met bio-lichaamsverzorgingsmiddelen. Ook zijn op de markt kramen met biologische worst, olijven, honing, Portugese nata’s en handgemaakt Iraans tafellinnen. Binnenkort zijn vers gegrilde kippen te verkrijgen en is er een kraam met bio-brood en deegwaren. Verder komt er een ondernemer met bio-azijn en olijfolie. “Met deze mooie diversiteit is het op dinsdag zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Boerenmarkt Amstelveen, want een markt kan natuurlijk niet zonder publiek”, geeft Gordon aan.

MARKTMEESTER Nadat de marktmeester de opleiding tot marktmeester cum laude had afgerond is hij begin februari zelfstandig als marktmeester aan de slag gegaan en was de corona-uitbraak zijn eerste grote uitdaging. De vrijdagmarkt is één keer helemaal gesloten geweest vanwege corona. Daarna mocht de markt beperkt open met alleen levensmiddelen. Vlak voor Moederdag mochten de bloemen en planten weer op de markt staan en enkele weken later werd ook de verkoop van non food weer toegestaan. Door corona moest de marktmeester schuiven met kramen en een andere opstelling creëren, zodat de markt op een veilige manier bezocht kon worden en waarbij de ondernemers zoveel mogelijk op hun eigen plek konden blijven staan. De coronaregels worden door diverse gastvrouwen en gastheren gecontroleerd en zo nodig worden bezoekers aangesproken op hun gedrag. Deze belangrijkste regels zijn en blijven: houd de 1.5 meter afstand, handcontact vermijden, niet blijven praten in de wandelpaden. “In de afgelopen periode is veelvuldig samengewerkt met de afdeling Handhaving en de politie Amstelveen om alles in goede banen te leiden. De gemeente heeft zijn best gedaan om er een veilige markt van te maken en met hulp van de ondernemers, maar ook van de bezoekers kunnen we er samen voor zorgen dat de markt veilig blijft,” zegt een trotse marktmeester Rob Schaut.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie