Jazz in het Dorp in 2019
Jazz in het Dorp in 2019 Naomi Heidinga

Jazz in het Dorp wordt een jaar verschoven wegens coronavirus

20 maart 2020 om 10:29 Evenementen

AMSTELVEEN De zevende editie van Jazz in het Dorp, die op 23 augustus zou worden gehouden, gaat dit jaar niet door. De belangrijkste reden hiervoor is de grote onzekerheid rondom de coronacrisis. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt..

"Dit besluit valt ons zwaar, maar het is niet verantwoord om door te gaan,"stelt Sander Mager, directeur van het festival. "Augustus klinkt nog erg ver weg en hopelijk staan de zaken er dan heel anders voor, maar als organisatie moeten we de komende weken het festival financieel en organisatorisch helemaal rond krijgen. De onzekerheid rondom corona heeft niet alleen impact op het sociale leven, maar ook op de bedrijfsvoering van veel van onze sponsoren, de horeca en andere partners, zoals toeleveranciers. Het is onzeker hoe dit de komende maanden gaat verlopen en dat is een risico dat wij als vrijwillige organisatie niet kunnen dragen."

Bij het besluit speelt ook mee dat Jazz in het Dorp wordt georganiseerd door een volledig vrijwilligers organisatieteam zijn. "Al onze collega's hebben drukke banen en gezinnen. Ook zij hebben hun tijd nu nodig om alle ballen thuis en op het werk in de lucht te houden. Het organiseren van een festival, waarbij we nu ook niet meer fysiek kunnen vergaderen, vergt op dit moment teveel van ons team," aldus Sander Mager.

Uitstel betekent echter geen afstal, zo benadrukt de organisatie. "We waren al hard op weg om van de komende editie weer een geweldige dag te maken, deze plannen nemen we allemaal mee naar 2021. We hebben een jaar extra de tijd om van de 2021-editie een nóg mooier festival te maken," aldus de de festivaldirecteur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie