Afbeelding
Naomi Heidinga

Sint volgt nieuwe kortere route bij intocht in Amstelveen

10 november 2019 om 12:00 Evenementen

AMSTELVEEN Sinterklaas is weer in aantocht. De sint komt op zaterdag 16 november met een grote schare pieten naar Amstelveen voor de jaarlijkse intocht. Nu het Sinterklaasjournaal van de NTR over is gestapt op de roetveegpiet, volgt de organisatie van de lokale intocht deze trend. Dit jaar zijn driekwart van de pieten in de stoet zogenaamde roetveegpieten. Vorig jaar liepen er naast tientallen zwarte pieten ook al diverse roetveegpieten mee tijdens de intocht in Amstelveen. Actievoerders demonstreerden toen tegen zwarte piet op het Stadsplein.

Tijdens de intocht wordt dit jaar een nieuwe kortere route gevolgd die niet meer door de Sportlaan en het Oude Dorp voert. De tocht start om 10.30 uur vanaf sportpark Overburg aan Amsterdamseweg 247. Daarvandaan gaat de sint via de Molenweg en Rembrandtweg naar het Stadsplein waar hij rond 11.30 uur aankomt.

Dit jaar neemt Sinterklaas verder voor kindjes die om medische redenen een strikt glutenvrij dieet volgen ook een ?glutenvrije piet' mee die tijdens de intocht pepernoten uitdeelt die gluten- én lactosevrij zijn. De speciale piet is herkenbaar aan een wit schort met het logo van de glutenvrije piet en een groen spandoek. Kinderen kunnen op de website glutenvrij.nl van de coeliakievereniging een groen vlaggetje downloaden en printen. Als ze daarmee zwaaien dan kan de speciale Piet jullie goed herkennen. Deze piet heeft de Consenza pepernoten die apart zijn verpakt zodat er geen 'kruisbesmetting' kan plaatsvinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie