Kom in de Kas.
Kom in de Kas. Rolf van Koppen/Kom in de Kas

Kom in de Kas: In regio Aalsmeer zetten zes kwekers de deuren van hun kas open

1 april 2024 om 09:30 Evenementen

AALSMEER Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben ze heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer. Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 09.00 tot 16.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Tijdens Kom in de Kas krijgen geïnteresseerden de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Vol passie vertellen de kwekers over hun Groene Liefde en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. 

LOCATIES

In regio Aalsmeer zijn zes verschillende bedrijven te bezoekenBij van Klaveren Plant verwarmen ze kassen door middel van warmte- en koudeopslagHandelskwekerij Ubink is uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf in Europa op het gebied van cactussen en vetplanten. Inmiddels tellen ze 60.000m² moderne kassen in Kudelstaart waar meer dan 100 soorten vetplanten en meer dan 200 soorten cactussen worden geproduceerd en wereldwijd worden verkocht. Arcadia Chrysanten is het loket voor de geplozen chrysant in Nederland.

Bunnik Bromelia is gespecialiseerd in de teelt van Bromelias en bij Quakelplant kun je hederas, dahlias en andere potplanten bekijken. Sabra Exotics is een bedrijf dat tropische planten importeert en verhandelt.

ACTIVITEITEN

Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en water geven van de planten. Uiteraard staan de kwekers klaar om vragen te beantwoorden. Op diverse locaties zijn foto plekken ingericht zodat de bezoekers leuke fotos kunnen maken voor op social media.

Voor de kinderen wordt een interactieve speurtocht en diverse spelen georganiseerd.

OVER KOM IN DE KAS Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Aalsmeer nemen zes bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 09.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram of Linkedin. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie