Stemfoto van Madelon Lanting.
Stemfoto van Madelon Lanting. LongJoy Photography

Amstelveense Madelon Lanting doet mee aan verkiezing Miss Beauty of Noord-Holland

10 februari 2024 om 11:00 Evenementen

AMSTELVEEN Madelon Lanting (27) doet mee aan de verkiezing Miss Beauty of Noord-Holland. Ze komt uit Amstelveen en woont sinds 2 jaar in het aan de gemeente grenzende Uithoorn. ‘Toen ik via Instagram werd gescout om mee te doen aan de verkiezing, heb ik geen seconde getwijfeld en me aangemeld voor de castingdag. Die dag bestond uit een voorstelronde, een bikinironde en een Engelse ronde (waarin je in het Engels moet antwoorden op Engelse vragen van de jury). Het was allemaal best spannend, maar vooral superleuk,’ aldus Madelon Lanting. Op 10 maart is de finale. Tot 9 maart kan er online gestemd worden op de kandidaten.

Miss Beauty of Noord-Holland is onderdeel van Miss Beauty of the Netherlands; de grootste missverkiezing van Nederland. De verkiezing bestaat uit 12 provinciale voorverkiezingen, waarin meiden strijden om de titel Miss Beauty (19 t/m 27 jaar) of Miss Teen (15 t/m 18 jaar). De meiden die deze titel winnen mogen vervolgens door naar de landelijke finale, waar twee meiden zullen worden gekroond tot Miss Beauty en Miss Teen of the Netherlands. Miss Beauty of the Netherlands mag vervolgens strijden voor de titel Miss Earth, Miss Teen doet dit voor de titel Miss Teen International.

TRAININGSDAGEN

In de categorie Beauty’s mochten er 21 meiden door naar de finale. ‘Het traject richting de finale is onwijs leuk,’ geeft Madelon Lanting aan. ‘We krijgen verschillende trainingsdagen, waarin we onder andere leren hoe we op de catwalk moeten lopen en poseren, hoe we onszelf het beste kunnen presenteren en wat onze talenten en verbeterpunten zijn. Daarnaast is het onwijs leuk om alle meiden te leren kennen, het is een hele gezellige groep, iedereen is heel supportive naar elkaar toe.

BEWUSTWORDING

De finalisten van Miss Beauty en Miss Teen of Noord-Holland hebben  allemaal een eigen maatschappelijk probleem waarvoor zij zich willen inzetten. Madelon wil meer bewustwording creëren over de fast fashion industrie en mensen inspireren om duurzamer met hun kleding om te gaan. ‘Wat ik zelf het leukste vind aan het traject, is dat het dus niet alleen om de looks gaat, maar ook om wie je van binnen bent, persoonlijke groei en het creëren van bewustwording over een maatschappelijk probleem.’

Wie op Madelon wil stemmen kan dat tot 9 maart doen via missbeautynetherlands.com/product/beauty-madelon. Eén stem uitbrengen kost 1.25 euro. 20 procent hiervan gaat naar de Linda Foundation. Deze stichting zet zich in voor gezinnen die in armoede leven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie