Afbeelding
Pixabay

Raadsgesprek over vergroten van digitale veiligheid ondernemers

11 april 2023 om 15:05 Economie

AMSTELVEEN Op initiatief van de lokale partij Goed voor Amstelveen vindt er morgenenavond (woensdag 12 april) om 20.00 een raadsgesprek plaats over cybercrime en de extra kwetsbaarheid van ondernemers. Er wordt met deskundigen gesproken over de aanpak van dit probleem. Ondernemers zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via raadsgriffie@amstelveen.nl

Cybercrime neemt de afgelopen tijd een enorme vlucht. Vrijwel dagelijks is in de krant te lezen over cyberaanvallen, lekken van persoonlijke gegevens, stelen van bedrijfsgeheimen en andere vormen van digitale criminaliteit. Het gaat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek inmiddels om meer gedupeerden van digitale misdrijven dan klassieke misdrijven. Het bedrijfsleven ondervindt hiervan flinke schade.

BESCHERMEN

Minister van Justitie en Veiligheid D. Yezilgös-Zegerius riep in haar Kamerbrief van 6 juli 2022 gemeenten op ondernemers in het midden en kleinbedrijf (MKB) als een extra kwetsbare groep te beschouwen en aanvullende maatregelen te treffen om hen te beschermen. De huidige aanpak, gericht op bewustwording en preventie, voldoet niet langer. Daarvoor zijn de aanvallen te complex, te schadelijk en te groot in aantal geworden.

ACTIEPLAN

Goed voor Amstelveen beoogt samen met andere fracties en het college van B en W een actieplan op te stellen om ondernemers en andere kwetsbare groepen effectiever te beschermen. Dat is niet allen gericht op het vergroten van het bewustzijn om zich voldoende te beveiligen, maar ook op het middels publiek-private samenwerkingsverbanden adequaat te kunnen reageren op hack-aanvallen. Daarmee kan het lek snel verholpen worden en de schade beperkt blijven. ‘Dat is voor het bedrijf zelf belangrijk maar ook voor de klanten van het bedrijf, veelal onze inwoners van Amstelveen,’ aldus Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie