Voorzitter Rob van den Helder van Ondernemersvereniging Amstelveen (Rechts) met burgemeester Tjapko Poppens tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging.
Voorzitter Rob van den Helder van Ondernemersvereniging Amstelveen (Rechts) met burgemeester Tjapko Poppens tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging. Joanna Vunderink

Ondernemersvereniging komt met vervolg ‘Back on track’ voor MKB Amstelveen

23 januari 2023 om 12:55 Economie

AMSTELVEEN Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) komt dit jaar met een vervolg op het succesvolle trainingsprogramma ‘Back on Track’ dat veel lokale ondernemers steun heeft geboden na de coronaperiode. Ruim 300 deelnemers volgden meer dan 50 trainingen. Inmiddels staan ondernemers weer voor nieuwe uitdagingen, zoals gestegen grondstofprijzen en hoge energiekosten naast thema´s als verduurzaming, innovatie en internationalisering. Om hen daarbij hulp te bieden, lanceert OA in 2023 het programma ‘Stay on Track’. Dat maakte OA-voorzitter Rob van den Helder donderdag bekend in zijn nieuwjaarstoespraak.

Hij deed dat tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Boutique Concept Store Co van der Horst aan Binderij die meer dan 150 bezoekers trok. Na twee jaar uitstel vanwege de coronamaatregelen kon de receptie daar weer gehouden worden. “Een prachtige locatie,” aldus de OA-voorzitter die er ook op wees dat Co van der Horst afgelopen de titel Ondernemer van het Jaar in Amstelveen gewonnen heeft.

NIEUWE KANSEN

Hij ging verder onder meer in op de enorme uitdagingen waar ondernemers op dit moment voor staan. “Uitdagingen die voor veel ondernemers groter zijn dan die waarmee ze tijdens de coronaperiode werd geconfronteerd: een energiecrisis, enorme kostenstijgingen op alle niveaus door de inflatie, een overspannen arbeidsmarkt, oorlog in Oekraïne, te hoge werkdruk. Daarnaast spelen ook thema’s als duurzaamheid, innovatie en internationalisering voor onze leden een belangrijke rol. Deze uitdagingen kunnen gelukkig ook nieuwe kansen creëren voor ondernemers. En daar willen wij bij helpen met een nieuw ondersteuningsprogramma voor het MKB in vervolg op Back on Track. Daarom lanceren wij in 2023 ‘Stay on Track’ voor alle ondernemers van Amstelveen.”

DELEN VAN KENNIS

“We rollen een aantrekkelijk programma uit afgestemd op hun behoeften en wensen. ‘Stay on Track’ is een programma waarmee wij ondernemers willen ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van onder andere duurzaamheid, energietransitie, inflatie,  arbeidsmarkt, innovatie, data, veiligheid en internationalisering. Het programma zal gericht zijn op het verbinden, inspireren en delen van kennis en expertise. En wordt gefinancierd vanuit het Stimuleringsfonds Lokale Economie van de gemeente Amstelveen,” aldus OA-voorzitter Rob van den Helder. Ondernemers hebben inmiddels een enquête ontvangen om hun inbreng voor het programma te kunnen leveren. 

Volgens Van den Helder krijgt kennisdeling aan de leden en ondernemers van Amstelveen in 2023 sowieso een nieuwe boost. “Want komend jaar gaan we naast onze netwerkborrels een aanbod van activiteiten creëren dat afgestemd is op de verschillende doelgroepen binnen ons ledenbestand. Wij faciliteren intervisiesessies, ontbijt-/lunchbijeenkomsten, themabijeenkomsten en kennissessies, MKB diners waarbij leden kennis en expertise kunnen delen en ideeën kunnen uitwisselen.”


De nieuwsjaarreceptie vond plaats in Boutique Concept Store Co van der Horst. - Joanna Vunderink

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie