Wethouder Floor Gordon (economische zaken) hijst samen met Marcel Kunst en Theo Konijnenberg van het Wapen van Amstelveen de vlag voor de horeca.
Wethouder Floor Gordon (economische zaken) hijst samen met Marcel Kunst en Theo Konijnenberg van het Wapen van Amstelveen de vlag voor de horeca. Aangeleverd

Wethouder hijst vlag voor de horeca: ‘We zijn hoopvol dat we op de weg zijn naar volledige opening’

27 januari 2022 om 15:20 Economie

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) heeft symbolisch de vlag gehesen bij ‘Het Wapen van Amstelveen’ om te vieren dat de horeca weer open kan. “Ik ben heel blij dat restaurants, cafés, theaters, musea en bioscopen weer open mogen. Wat hebben al deze sectoren het de afgelopen periode moeilijk gehad met de complete sluiting.” Vooral de zogenaamde ‘natte horeca’, met vooral cafés waren lang helemaal gesloten. 

“Nog steeds gelden er momenteel beperkingen, maar er is nu perspectief met opening tot 22.00 uur en we zijn hoopvol dat we op de weg zijn naar volledige opening. En ja, bij de gemeente bestaat er een grote behoefte aan een meer voorspelbaar perspectief en een langere termijn agenda.”

STEUN “Intussen blijven we als gemeente binnen onze mogelijkheden de Amstelveense ondernemers steunen”, zegt Gordon. “Vanuit het Stimuleringsfonds Lokale Economie, het hulpprogramma Back-on-track en de nieuwe subsidieregelingen voor de controle van coronatoegangsbewijzen en duurzame terrasverwarming. Ondernemers kunnen hiervoor kijken op amstelveen.nl./ondernemen”, aldus de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie