Wethouder Floor Gordon met de voorzitters van de BIZzen; Atilla Meulenbelt (BIZ Kostverlorenhof), Rens van der Linden (BIZ Amsterdamseweg), Gijs Numan (BIZ Amstelzijde), Cor Mulder (BIZ Van der Hooplaan, Theo Konijnenburg (BIZ Oude Dorp), en John Machielsen (BIZ Kostverlorenhof eigenaren).
Wethouder Floor Gordon met de voorzitters van de BIZzen; Atilla Meulenbelt (BIZ Kostverlorenhof), Rens van der Linden (BIZ Amsterdamseweg), Gijs Numan (BIZ Amstelzijde), Cor Mulder (BIZ Van der Hooplaan, Theo Konijnenburg (BIZ Oude Dorp), en John Machielsen (BIZ Kostverlorenhof eigenaren). Gemeente Amstelveen

Zes bedrijveninvesteringszones gaan voor nieuwe samenwerking

15 november 2021 om 10:54 Economie

AMSTELVEEN Vier bestaande en twee nieuwe Bedrijfsinvesteringszones in Amstelveen hebben voor een nieuwe periode (2022-2026) van samenwerking gekozen. De nieuwe BIZzen zijn de Amsterdamseweg Zuid en de horeca Amstelzijde. De bestaande BIZzen die een nieuwe samenwerkingsperiode aangaan zijn het Oude Dorp, Van de Hooplaan, Kostverlorenhof Eigenaren en Ondernemers.

Gemeente Amstelveen ondersteunt de onderlinge samenwerking van ondernemers in een Bedrijveninvesteringszones (BIZ). Dat is een afgebakend winkelgebied of bedrijventerrein waarbinnen ondernemers en/of de eigenaren samen investeren in de kwaliteit van het leefklimaat, uitstraling en veiligheid. Alle ondernemers/eigenaren in een dergelijke zone betalen daaraan mee door middel van een BIZ-belasting. 

STEM UITBRENGEN Ondernemers uit de BIZ-gebieden konden een stem uitbrengen voor of tegen het instellen van een BIZ. In totaal zijn meer dan 80 procent van de stemmen uitgebracht. Meer dan 84 procent heeft voor het instellen van de BIZ gestemd. Na een officiële telling door een notaris van kantoor Bellaar maakte wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) in aanwezigheid van burgemeester Tjapko Poppens, bekend dat de vier bestaan de BIZzen doorgaan en dat er twee nieuwe van start gaan.

LEVENDIGHEID Alle BIZzen (her)starten op 1 januari 2022. Ondernemers uit deze gebieden hebben hiervoor plannen geschreven en zijn een uitvoeringsovereenkomst aangegaan met de gemeente. De komende vijf jaar zullen zij evenementen organiseren, het winkel- of horecagebied aankleden met feestverlichting en/of planten, social media-campagnes starten om het gebied onder de aandacht te brengen. De activiteiten zijn gericht op het vergroten van de levendigheid en aantrekkelijkheid van het gebied en het gebied on- en offline promoten.

SCCESVOL Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) is tevreden over het resultaat van de stemming. “Dit geeft aan dat de oude BIZzen succesvol zijn geweest, de BIZ leden tevreden zijn én dat men verder wil met elkaar. Het is geweldig dat er in deze moeilijke periode van corona ook nieuwe samenwerkingen ontstaan zijn tussen ondernemers op de Amsterdamseweg en de horeca aan de Amstelzijde. We ondersteunen de ondernemers BIZzen door ze BIZ vrijstelling voor het 1e jaar in 2022 te geven, terwijl ze wel de BIZ subsidie ontvangen. Ook kunnen ze aanvragen indienen bij ons Stimuleringsfonds Lokale Economie. Onze afdeling economische zaken zal de BIZzen ook adviseren bij de aanvraag van subsidies, bij onder meer provincie Noord-Holland.”

STIMULANS Voorzitter Cor Mulder bedankt de gemeente, namens het bestuur van de BIZ Van der Hooplaan, voor de waardering die het bestuur van de BIZ Van der Hooplaan ervaart voor het werk dat ze doen. Hij is blij met de samenwerking en ondersteuning van de gemeente en ziet dit mooie resultaat als een stimulans voor de volgende periode van vijf jaar.

Voor vragen over het instellen van deze BIZzen of algemene vragen over een BIZ: ondernemerslokat@amstelveen.nl..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie