Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Campagne gemeente om lokale ondernemers te steunen: ‘Koop Lokaal’

30 april 2021 om 13:00 Economie

AMSTELVEEN Lokale ondernemers staan te popelen om inwoners te ontvangen in de winkel of op het terras. De gemeente, het lokale MKB, horeca en winkels vragen ‘Koop Lokaal’. Hiervoor is ook een campagnevideo gemaakt.

Samen met ondernemers en brancheorganisaties doet de gemeente Amstelveen wat mogelijk is om de lokale economie te laten doordraaien en de werkgelegenheid op peil te houden. Zo heeft de gemeente een Ondernemersloket geopend, een actuele site met alle regelingen voor ondernemers, een lokale MKB kredietregeling, 1,5 meter maatregelensubsidie en ondersteunt lokale initiatieven, zoals een campagne om winkelen in de eigen buurt te promoten evenals te genieten bij de lokale horeca. Vorig jaar werd deze campagne ook gehouden. Binnenkort komt de gemeente met een Stimuleringsfonds voor ondernemers.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “Veel winkeliers en horeca zaken hebben het moeilijk. Daarom is lokaal kopen een goed idee, maar in coronatijd nog nét ietsje meer. Inwoners steunen zo niet alleen de plaatselijke winkeliers en horeca, maar ook de gemeenschap en zorgen zo dat de stad aantrekkelijk en in ontwikkeling blijft. Lokale ondernemers zorgen voor werkgelegenheid. Graag helpen we bestaande banen te behouden voor een vitale economie.”

Visit Amstelveen - Koop lokaal from Visit Amstelveen on Vimeo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie