De DEEN in het Bankrashof.
De DEEN in het Bankrashof. DEEN Supermarkten | google maps

Supermarktketen DEEN wordt overgenomen en verdwijnt uit Amstelveen

16 februari 2021 om 11:22 Economie

AMSTELVEEN Supermarktketen DEEN wordt overgenomen door branchegenoten Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. Van de 80 DEEN-filialen komen er 39 in handen van AH, 22 in handen van Vomar en gaan er 19 naar Dekamarkt. Alle ongeveer 8800 supermarktmedewerkers behouden hun baan. In het Bankrashof in Amstelveen is ook een filiaal gevestigd van de supermarktketen.

Wat de verkoop betekent voor de circa 1000 medewerkers van de twee distributiecentra en het hoofdkantoor van DEEN is nog onduidelijk. Wel is afgesproken dat er wordt gestreefd naar zo veel mogelijk baanbehoud.

DEEN zag in dat er de komende jaren fors geïnvesteerd moest worden om toekomstbestendig te worden. Daarvoor moeten bijvoorbeeld de logistiek en de onlinetak worden gemechaniseerd. De familie achter het bedrijf besloot daarop de winkelketen in de verkoop te zetten.

KRUIDENIERSWINKEL DEEN ontstond in 1933 in Hoorn als kruidenierswinkel en opende twintig jaar later een zelfbedieningswinkel, destijds een nieuw concept. Inmiddels is de derde generatie van de familie Deen actief in het bedrijf dat nog altijd met name actief is in Noord-Holland. Verder heeft de keten supermarkten in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Behalve de fysieke filialen verkoopt DEEN ook online boodschappen en bloemen. De keten heeft een landelijk marktaandeel van ruim 2 procent en had in 2019 een jaaromzet van meer dan 800 miljoen euro.

Voor de inkoop van artikelen is DEEN aangesloten bij Superunie, net als Vomar en DekaMarkt. Bij de verkoop wordt gezorgd dat Albert Heijn geen inzage krijgt in de voorwaarden die Superunie hanteert. DEEN verwacht dat de overname in de tweede helft van dit jaar wordt goedgekeurd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie