OA-directeur Darshan Sloot en de nieuwe voorzitter Rob van den Helder.
OA-directeur Darshan Sloot en de nieuwe voorzitter Rob van den Helder. Orhan Sahin

Ondernemersvereniging Amstelveen start denktank voor (noodlijdende) bedrijven

30 januari 2021 om 11:00 Economie

AMSTELVEEN Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) start op 3 februari met een denktank voor het (noodlijdend) lokale bedrijfsleven. De vereniging wil daarmee ondersteuning bieden aan de vele ondernemers het ondanks alle overheidssteun en uitbreiding hiervan, zwaar hebben. Velen vallen volgens OA bij alle regelingen buiten de boot en kunnen nog maar net de rekeningen thuis betalen, laat staan aan hun zakelijke vaste lasten voldoen. ‘De omzetten zijn minimaal of nul. De uitrol van nieuwe maatregelen en uitbetaling van financiële steun laat té lang op zich wachten. En het einde is nog niet in zicht. We zitten in elk geval tot 9 februari in een lockdown en misschien zelfs nog langer,’ aldus de ondernemersvereniging.

De gemeente Amstelveen stelt vanuit het Corona Noodfonds miljoenen beschikbaar, maar er kan maar beperkt worden uitgekeerd, want anders wordt er gekort op de overheidssteun. ‘Het lijkt allemaal zo goed geregeld, maar als je de ondernemerspersoonlijk spreekt hoor je pas de echt schrijnende verhalen. Een nadeel is dat elke lokale steun in mindering wordt gebracht op de overheidssteun, terwijl het juist als aanvulling ingezet zou moeten kunnen worden om de lokale economie te stimuleren en gezond te houden. Om hopelijk op korte termijn tot een gedegen plan van aanpak te komen, dat wij gezamenlijk met de gemeente kunnen uitrollen, starten wij op 3 februari met een Denktank Lokale Steun Bedrijfsleven. Voor ondersteuning op korte termijn en ook als de overheidssteun eindigt,’ aldus de ondernemersvereniging.

LEDEN DENKTANK Aan de denktank nemen in elk geval deel: Daan Kroone van DAYFoodbar namens de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Amstelland, Gonnie van Rietschoten van Van Rietschoten Tweewielers namens de VAD (Vereniging van Amstelveense Detailhandelsorganisaties), Carrol Buenting namens BuentingSport, Jeroen Franken van Blue Fish Social Media tevens OA-bestuurslid,Jeroen Wendelgelst Advocaat voor Beleggers en Ondernemers en Miriam Geerlings namens KHN. 

WENSELIJK LOKAAL STEUNPAKKET De uitkomsten van het overleg in de denktank wordt ingebracht in het maandelijks overleg van Platform Ondernemend Amstelveen met wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) en haar ambtelijke EZ-team. Het doel is om te komen tot een wenselijk lokaal steunpakket. Het doel van de OA voor de komende tijd is samen met Koninklijke Horeca Amstelland, de VAD en het team EZ van de gemeente te inventariseren waar de grootste problemen zitten. Dat moet ertoe leiden dat de overgebleven miljoenen uit het Amstelveense Corona Noodfonds op de juiste manier besteed zullen worden. De vereniging kan daar alle informatie en hulp bij gebruiken. Ondernemers die hun verhaal kwijt willen kunnen contact met de vereniging opnemen via 020-6403071 of een e-mailsturen  naar darshan@oa-amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie