Terras op het Stadsplein op de dag dat de terrassen weer open mochten na versoepeling van de coronamaatregelen.
Terras op het Stadsplein op de dag dat de terrassen weer open mochten na versoepeling van de coronamaatregelen. Naomi Heidinga

Lokale politiek wil onderzoek voortzetting ruimer terrasbeleid in Amstelveen

9 september 2020 om 09:56 Economie

AMSTELVEEN VVD, D66, AVA (Actief voor Amstelveen) en het CDA pleiten voor onderzoek naar voortzetting van het verruimde terrasbeleid in Amstelveen. Volgens de partijen is de vanwege de coronacrsis tijdelijke toegestane verruiming van de terrassen een groot succes. Het zorgt volgens de vier voor ‘enorme verlevendiging en verleuking’ met name in het Stadshart.

VVD, D66, AVA en het CDA vragen om het onderzoek in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Het verzoek betreft niet alleen de terrassen in het Stadshart, maar ook die op het Dorpsplein en aan de Amstelzijde.

Het college besloot op 19 mei om tijdelijk verruiming van terrassen toe te staan en dat te gedogen tot en met 31 oktober 2020. Dit besluit werd genomen ter verzachting van de inkomstenderving bij horecaondernemers als gevolg van de coronamaatregelen. Het besluit kwam dan ook als een zegen voor de horeca-ondernemers op verschillende plekken in Amstelveen. Ze maken daar volgens de vier betrokken raadsfracties veelvuldig gebruik van met naleving van de RIVM-richtlijnen. Met name in het Stadshart gaf dit, vanwege de grote ruimte die daar beschikbaar is, een welkome mogelijkheid om verloren omzetten enigszins goed te maken.

IMPULS VOOR STADSHART Volgens de vier gemeenteraadsfracties is echter ook gebleken dat  de verruiming van de terrassen voor een enorme verlevendiging zorgde in met name het Stadshart. Dat wordt volgens de vier door velen gewaardeerd en heeft het Stadshart als winkel- uitgaans- en verblijfsgebied een flinke impuls gegeven. ‘Wij kunnen nu al spreken van een groot succes voor het Stadshart, maar ook zeker voor het Dorpsplein en de Amstelzijde en eigenlijk dus voor heel Amstelveen,” stellen zij in de toelichting op de schriftelijke vragen aan B en W. 

Ze willen van het college weten of dat deze effecten van de verruiming van de terrassen voor Amstelveen ook herkent. Ook willen ze weten of B en W positief staan tegenover hun verzoek om te onderzoeken of de verruiming  zou kunnen blijven bestaan voor Amstelveen in de toekomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie