Afbeelding
Eigen foto

Gemeente heeft ook vangnet voor ondernemers mkb

7 mei 2020 om 16:00 Economie

AMSTELVEEN De gemeentelijke steunregeling (voor onder andere de horeca) wordt uitgebreid naar het midden- en kleinbedrijf (mkb) dat het moeilijk heeft door de coronacrisis. Met deze lokale regeling voor mkb-ondernemingen wil de gemeente voorkomen dat in Amstelveen gevestigde, zelfstandige ondernemingen de coronacrisis niet overleven. De lening is voor mkb-bedrijven zonder toegang tot bancaire financiering voor een periode van maximaal drie jaar en bedraagt maximaal 40.000 euro.

Vanaf vandaag, 7 mei, kunnen Amstelveense mkb-bedrijven een noodlening aanvragen bij de gemeente. De ondernemers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “De gemeente is volop aan de slag. We zijn voortdurend in gesprek met veel ondernemers en brancheorganisaties. De maatregelen en regelingen van het Rijk verruimen steeds en daar passen wij ons op aan. De coronacrisis kan ondernemingen zonder toegang tot bankkrediet in acute financiële problemen brengen. Met deze mkb-noodlening willen we die ondernemingen een vangnet bieden in de hoop dat ze de crisis overleven. Het college wil met de verbreding van de regeling naar het mkb meer bedrijven in acute financiële problemen helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Dit is ook voor de lokale werkgelegenheid van groot belang. Uit de door ons gestelde voorwaarden moet de financiële gezondheid van de onderneming in verleden en richting toekomst blijken.”

De mkb-noodlening is voor economisch zelfstandige mkb-ondernemingen met twee of meer werknemers zonder toegang tot bankkrediet, die de Tozo-bedrijfslening van 10.157 euro (toegezegd) hebben gekregen. De financiële problemen moeten aantoonbaar voortkomen uit de corona-uitbraak en daarnaast moet het bedrijf zich maximaal inspannen om het financiële probleem te beperken. De mkb-noodlening staat open voor ondernemingen uit alle branches waaronder horeca, maar nadrukkelijk niet voor ondernemingen met toegang tot bankkrediet.

De mkb-noodlening kan worden aangevraagd via amstelveen.nl/mkb-noodlening. Daar zijn ook alle voorwaarden te vinden. De gemeente streeft ernaar om de ondernemers binnen een week duidelijkheid te verschaffen of de aanvraag is goedgekeurd.

Ondernemers die vragen hebben over de regeling of vragen of ideeën hebben over ondernemen tijdens de coronacrisis in gemeente Amstelveen kunnen mailen naar ondernemersloket@amstelveen.nl of bellen naar: 020 - 540 49 11. Mailen heeft de voorkeur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie