Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Amstelveen stimuleert gebruik natuurlijke materialen in subsidieregeling Energiebesparing

6 december 2023 om 12:44 Duurzaamheid

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen legt in de subsidieregeling Energiebesparing voor 2024 extra nadruk op het gebruik van duurzame materialen, zoals natuurlijk isolatiemateriaal. “In 2024 kunnen inwoners die zelf hun woning willen isoleren of het verduurzamen laten doen subsidie krijgen. We moedigen inwoners aan om natuurlijke materialen te gebruiken. Hiermee besparen we CO2 en dragen we bij aan een beter milieu,” aldus wethouder Floor Gordon (wethouder Duurzaamheid):

Dit jaar maakten meer dan 380 inwoners gebruik van de subsidieregeling Energiebesparing. Volgend jaar zet de gemeente de subsidie voort, waarbij extra nadruk wordt gelegd op het gebruik van duurzame materialen.  De regeling geldt voor verschillende energiebesparende maatregelen, zoals isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen en koelen.

De subsidie Energiebesparing is beschikbaar voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Aanvragers dienen de subsidieaanvraag binnen 13 weken na de uitvoering van de werkzaamheden in, waarna de beoordeling direct plaatsvindt.

De lokale subsidie vormt een aanvulling is op de landelijke subsidieregelingen, zoals de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de subsidieregeling verduurzaming voor vereniging van eigenaars (SVVE).

SUBSIDIEREGELING

Er  wordt onder meer subsidie verstrekt voor het zelf aanbrengen van dakisolatie, isolerende voorzetwanden en vloerisolatie. Bij gebruik van natuurlijk isolatiemateriaal kan het subsidiebedrag met 10 procent worden verhoogd. Bij installatie van een warmtepomp met een natuurlijk koudemiddel kan het subsidiebedrag met 10 procent worden verhoogd. Het subsidiebedrag voor dakisolatie kan met 5 procent worden verhoogd als dit gelijktijdig met buren wordt aangevraagd. Verder komen eigenaren van een monumentale woning of een woning met beschermd stads- of dorpsgezicht in aanmerking voor een extra subsidie van 1.000 euro.

De volledige regeling en voorwaarden voor 2024 zijn vanaf 1 januari 2024 te vinden op amstelveen.nl/duurzaam onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’. Voor 2024 is een bedrag van 290.000 euro beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie